Search
Close this search box.
Search

Ηλεία: «Εκτός» σχολείου 9χρονος μαθητής – Απροσπέλαστος ο δρόμος προς το σπίτι του λόγω λάσπης

Πριν 2 έτη

Μακριά από το σχολείο του, μένει εδώ και είκοσι ημέρες περίπου, ένας 9χρονος μαθητής από την Νέα Μανωλάδα Ηλείας, καθώς το ταξί που πρέπει να τον παραλαμβάνει καθημερινά, αδυνατεί να διέλθει την αγροτική οδό στον οικισμό «Αρβανιτέϊκα» που οδηγεί στο σπίτι του, εξαιτίας ζημιών που έχουν δημιουργηθεί σε σημείο του δρόμου από έργο που προηγήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα το έργο πραγματοποιήθηκε με σκοπό την διέλευση αγωγού άρδευσης από ιδιώτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του δρόμου, την αποκατάσταση του οποίου αμέλησαν οι αρμόδιοι.

Το πρόβλημα που εξακολουθεί να παραμένει άλυτο έχει δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην διέλευση των επιβατηγών οχημάτων όσο και στην πεζή διέλευση από το σημείο, καθώς οι λακκούβες και οι λάσπες που εμφανίστηκαν ειδικά μετά τις βροχοπτώσεις, προκαλούν προβλήματα σε όποιον προσπαθεί να διέλθει της συγκεκριμένης οδού.

Το γεγονός ότι ο μαθητής απουσίαζε τον τελευταίο μήνα από τις σχολικές του δραστηριότητες, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, Οδυσσέας Αλεξόπουλος, ο οποίος αναζήτησε τους λόγους για τους οποίους ο 9χρονος, αδυνατεί να μεταβεί στο σχολείο του.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.