-->
08.12.2023

Ηλίας Μόσιαλος για Flurona: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ιό “Flurona”, που εντοπίστηκε στο Ισραήλ σε έγκυο γυναίκα, έδωσε ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για νέο ιό, αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορονοϊό και τον ιό της γρίπης. Παράλληλα, φάνηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού ενώ υπογράμμισε και πάλι τη σημασία του εμβολιασμού, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, και με το εμβόλιο της γρίπης.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

“Σε αρκετά ΜΜΕ αναφέρεται σήμερα η ύπαρξη ενός ‘νέου’ ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορονοιό.
Δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορωνοιό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.
Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού” επεσήμανε στην ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος.

 



Διαβάστε επίσης