-->
08.08.2022

ΗΠΑ: Άνδρας προσπάθησε να ανατινάξει καταστήματα κινητής τηλεφωνίας για να «σταματήσει τη διάδοση του πορνό»

Ένας άνδρας από το Μίσιγκαν κατηγορείται ότι τοποθέτησε αυτοσχέδιες βόμβες έξω από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, στα πλαίσια της «Σταυροφορίας» του για τον περιορισμό της διάδοσης πορνογραφικού υλικού και υβριστικού λόγου από τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων και του ίντερνετ.

Ο 75χρονος Τζον Ντάγκλας Άλλεν διώκεται για εκβιασμό και για την απόπειρα καταστροφής εμπορικών κτηρίων, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε την Τρίτη το FBI.

Ο άνδρας καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, καθώς τοποθετούσε τις αυτοσχέδιες βόμβες του έξω από ένα κατάστημα της εταιρείας AT&T και ένα άλλο της Verizon.

Ο επίδοξος «τιμωρός» άφησε στην συνέχεια απειλητικές επιστολές, τοποθετημένες μέσα σε φακέλους με πολύχρωμες βούλες, πάνω σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή.

βομβες

Οι επιστολές, στις οποίες δηλωνόταν ως αποστολέας ο «Συνασπισμός για την Ηθική Τηλεπικοινωνία», απαιτούσαν την αλλαγή του λογισμικού των κινητών τηλεφώνων, με στόχο να σταματήσει η διάδοση του πορνό και της γενικότερης «χυδαιότητας».

Στις επιστολές του, ο Άλλεν απειλούσε ότι θα συνέχιζε να ταξιδεύει σε όλες τις ΗΠΑ, καταστρέφοντας κεραίες κινητής και καταστήματα, εκτός και αν οι αρμόδιοι φρόντιζαν να τον εξαγοράσουν: «Μέσα στις επόμενες 180 ημέρες, θα σας δοθούν οδηγίες για το πώς και πού μπορείτε να μας πληρώσετε 5 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας», έγραφε ο 75χρονος.

Εάν καταδικαστεί, ο άνδρας ενδέχεται να αντιμετωπίσει έως και 40 έτη φυλάκισης.

ΠΗΓΗ: New York Post 


Διαβάστε επίσης