-->
15.04.2024

«Ιπτάμενος» Εμμανουήλ Καραλής, πήρε το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Εμμανουήλ Καραλής στον αγώνα της ζωής του τερμάτισε στην 3η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γλασκόβης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! Ο Έλληνας αθλητής τα έδωσε όλα, ξεπέρασε τα 5.85 μ. και άγγιξε ακόμα και το ασημένιο μετάλλιο και το να ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Στη δεύτερη παρουσία του σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου, μετά από την 5η θέση στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας το 2018, απέδειξε ότι πρέπει να λογίζεται στην ελίτ του άλμα επί κοντώ. Με την πρώτη προσπάθεια στα 5.85μ. έφερε στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση και το 15ο συνολικά, μετά φυσικά και το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις ύψος το μεσημέρι του Σαββάτου (02/03).

Ο Καραλής ταξίδεψε στη Γλασκόβη με 5,72 μ. και βρέθηκε μια ανάσα από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό, το οποίο είναι 5,86 μ., ενώ απείλησε και το ρεκόρ στον ανοιχτό (5,91 μ.). Ο 25χρονος έκανε ένα άκυρο στα 5,50 μ., επέλεξε στη συνέχεια να ανέβει στα 5,65 μ., ύψος στο οποίο χρειάστηκε να κάνει δύο άλματα.

Έπειτα, ο Καραλής ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 5,75 μ. και με την πρώτη τα 5,85 μ., ύψος που του εξασφάλισε θέση στο στο βάθρο των νικητών. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,90 μ., εκεί όπου έκανε ένα άκυρο και εν συνεχεία δοκίμασε δύο φορές στα 5,95 μ. προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση υψηλότερη από την τρίτη, δίχως, όμως, να τα καταφέρει.

Η «κλεισμένη» θέση του Καραλή στους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΥπενθυμίζεται πως ο Εμμανουήλ Καραλής έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, αφού είχε ξεπεράσει τα 5.82 μ. στο μίτινγκ στίβου του Γιόκριμ στη Γερμανία τον περασμένο Αύγουστο. Ο Έλληνας αθλητής είχε «πιάσει» το σχετικό όριο για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση με αυτήν την επίδοση.

Ο 24χρονος πρωταθλητής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον ανοικτό στίβο (ήταν 5.80 μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο), ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.71 μ. και τα 5.82 μ., όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στις προσπάθειές του για τα 5.91μ. Έτσι, στη Γερμανία τερμάτισε 2ος, εξασφαλίζοντας παράλληλα το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Διαβάστε επίσης