-->
04.03.2024

Ηράκλειο: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Στο κόκκινο η αγωνία για την 17χρονη μαθήτρια στο Ηράκλειο που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ. Τι αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ η διοίκηση του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την 17χρονη μαθήτρια, που δίνει μάχη μετά από την ανακοπή που της προκάλεσε το αλλεργικό σοκ που υπέστη. Οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή την ανήλικη και πλέον παρακολουθούν συνεχώς την πορεία της υγείας της. Η 17χρονη παραμένει διασωληνωμένη και η κατάστασή της, χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).


Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Η 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανακοπή πιθανότατα μετά από αλλεργικό σοκ, σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, όπου διέμενε με τους συμμαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 11:15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν.

Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν. Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά κρίσιμες, με όλους να εύχονται η ανήλικη να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να συνέλθει.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το κορίτσι που ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν στη ζωή.
Για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς της, οι οποίοι σπεύδουν στο Ηράκλειο.Διαβάστε επίσης