-->
04.12.2023

Ιράν: Δολοφόνησαν το 20χρονο «κορίτσι με την αλογοουρά»

Ιράν: Η Χαντίς Νατζαφί έπεσε νεκρή με έξι σφαίρες στο λαιμό, το πρόσωπο και στην καρδιά.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ιράν, με τη χώρα να συγκλονίζεται από μια ακόμα δολοφονία. Αυτή τη φορά το θύμα είναι η Χαντίς Νατζαφί, που έπεσε νεκρή με έξι σφαίρες στο λαιμό, το πρόσωπο και στην καρδιά.

Η Νατζαφί συμμετείχε στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στην Τεχεράνη, η οποία έχασε τη ζωή της αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από την «Αστυνομία Ηθών» γιατί δεν φορούσε σωστά την χιτζάμπ της. Η Νατζαφί, τουρκικής καταγωγής, δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Καράτζ, 36 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης.

Η είδηση της δολοφονίας της 20χρονης Χαντίς Νατζαφί έγινε γνωστή από την Ιρανή δημοσιογράφο Μασίχ Αλινετζάντ, η οποία έκανε μια ανάρτηση στα social media για την κηδεία της νεαρής διαδηλώτριας.

«Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης #HadisNajafi, η οποία έπεσε νεκρή στο δρόμο από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι και αγαπούσε τον χορό. Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της #MahsaAmini. Το έγκλημά τους: ήθελαν ελευθερία» έγραψε στο Twitter.

https://twitter.com/AlinejadMasih/status/1573966106896859136Διαβάστε επίσης