Search
Close this search box.
Search

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης θέλουν να διαφυλάξουν την… Ισλαμική Επανάσταση

Πριν 13 ώρες

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησαν ότι η «διαφύλαξη των επιτευγμάτων της Ισλαμικής Επανάστασης» και της ασφάλειας της χώρας αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Την είδηση μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, την ώρα που το Ιράν βιώνει τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών.

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν με αναφορές σε Βρετανικά ΜΜΕ ακόμα και για 200 νεκρούς διαδηλωτές

Σε ρεπορτάζ της ιρανικής τηλεόρασης για την έκταση των καταστροφών που έχουν προκληθεί στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος της Τεχεράνης ανέφερε πως έχουν πυρποληθεί τουλάχιστον 42 λεωφορεία, ασθενοφόρα και 10 κυβερνητικά κτίρια.

Δεκατέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια, φωνάζοντας συνθήματα εχθρικά προς την ηγεσία της χώρας – όπως «θάνατος στον Χαμενεΐ», τον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν διαμαρτυρίες σε πολλά σημεία της ιρανικής πρωτεύουσας, και σε πολλές πόλεις όπως οι Μασάντ (ανατολικά), Ταμπρίζ (βόρεια) και Κομ (κεντρικά).

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.