-->
03.10.2023

Ισπανία: Νεκρός εργαζόμενος ζωολογικού πάρκου από χτύπημα ελέφαντα

Πέθανε ένας 44χρονος εργαζόμενος σε ζωολογικό κήπο της Ισπανίας μετά από ισχυρό χτύπημα που δέχτηκε από ελέφαντα που φιλοξενείται στο πάρκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του theguardian, ο ελέφαντας χτύπησε με την προβοσκίδα του τον άτυχο εργαζόμενο στον κορμό με αποτέλεσμα το κεφάλι του να προσκρούσει στα κάγκελα των εγκαταστάσεων και να τραυματιστεί θανάσιμα, όπως ισχυρίστηκαν αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης στο Cabarceno Natural Park που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σανταντέρ της βόρειας Ισπανίας. Εσπευσμένα ο 44χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή τρεις ώρες αργότερα.

Εκείνη τη στιγμή το προσωπικό εκτελούσε υπηρεσίες καθαρισμού στον στάβλο, όπου διέμενε το μεγάλων διαστάσεων θηλυκό θηλαστικό μαζί με το μικρό του, ως μέρος των καθημερινών καθηκόντων τους. «Είναι απρόβλεπτα ζώα», τόνισε ο Χαβιέ Λόπεζ Μαρκάνο, υπουργός τουρισμού της περιφερειακής κυβέρνησης της Κανταβρίας που κατέχει τον ζωολογικό κήπο. «Δυσκολά θα μπορούσε να γλυτώσει κάποιος από την τεράστια δυναμική του χτυπήματός τους», συνέχισε.

Έρευνες έχουν ξεκινήσει από τις αστυνομικές αρχές και τη διοίκηση του ζωολογικού κήπου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό που σημειώνεται στο πάρκο στα 31 χρόνια λειτουργίας του με 120 είδη άγριων ζώων συμπεριλαμβανομένων λύκων, λιονταριών, αρκούδων και άλλων.Διαβάστε επίσης