-->
14.04.2024

Και ο Παύλος Χρηστίδης για τη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ! – Επιβεβαίωση του 15minutes.gr

Και έκτη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, η τρίτη μετά την αιφνίδια ασθένεια της Φώφης Γεννηματά, αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγο. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες και έχει γράψει αποκλειστικά το 15minutes.gr, πρόκειται να καταθέσει υποψηφιότητα και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.

Έτσι οι υποψήφιοι είναι πλέον έξι: Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο Παύλος Χρηστίδης μάλιστα παραιτείται και από εκπρόσωπος Tύπου ώστε να μην έχει κάποια θεσμική θέση στην κούρσα για τη διαδοχή.

Σήμερα οι υποψηφιότητες 

Οι Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης πρόκειται να καταθέσουν κανονικά τις υπογραφές σήμερα, εντός δηλαδή του αρχικά προσδιορισμένου χρόνου. Η σχετική δέσμευση για την κατάθεση των υπογραφών (5000 μελών ή 45 μελών της Κεντρικής Επιτροπής), λήγει σήμερα, αλλά η δραματική τροπή με την υγεία της Φώφης Γεννηματά, η οποία δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο και αποχώρησε από την κούρσα την Τετάρτη, άλλαξε τα δεδομένα. Μετά από έντονες διεργασίες και πολύ παρασκήνιο, οι κύριοι Γερουλάνος και Κεγκέρογλου ανακοίνωσαν χθες την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την αρχηγία και με επίσημο αίτημά τους στην αρμόδια επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) ζήτησαν μικρή παράταση, για την οποία κανείς εκ των τριών άλλων υποψηφίων είχε αντίρρηση. Η παράταση όμως αυτή, σύμφωνα με την άποψη και των τριών, δεν μπορούσε παρά να αφορά μόνο τις νέες υποψηφιότητες, ώστε όσοι έχουν ήδη τις υπογραφές και τις καταθέσουν σήμερα θα ανακηρυχθούν αμέσως υποψήφιοι και να μην συρθεί όλη η διαδικασία με βάση τις κινήσεις των νέων ενδιαφερομένων. Η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ για την εξέταση των σχετικών αιτημάτων έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί.

Οι χθεσινές εξελίξεις με την εμφάνιση στην κούρσα των κυρίων Γερουλάνου και Κεγκέρογλου αιφνιδίασε πολλούς και ίσως να διαμορφώνει ένα εντελώς νέο πεδίο αναμέτρησης για την ηγεσία. Πολλοί εκτιμούσαν ότι εάν υποψήφιοι παρέμεναν στους 3 (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης), ίσως ο νέος αρχηγός να εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή (στις 5 Δεκεμβρίου). Με πέντε υποψήφιους όμως αυτό το σενάριο απομακρύνεται.

Προϋπόθεση βέβαια για να μπουν επίσημα στην κούρσα της διαδοχής οι κύριοι Γερουλάνος και Κεγκέρογλου είναι να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται, δυνατότητα που πάντως δεν αμφισβητείται τουλάχιστον για τον πρώτο.

Πάντως και οι δύο νέες υποψηφιότητες προήλθαν από την προσπάθεια τόσο των ίδιων, όσο και άλλων στελεχών, να εκφραστεί εκείνο το κομμάτι του «γεννηματικού μπλοκ», που μετά την αποχώρηση της Φώφης ήθελε να εκφραστεί διακριτά και ξεκάθαρα.Διαβάστε επίσης