-->
12.06.2021

Και όμως οι δολοφόνοι της Καρολάιν έκαναν λάθη! – Τα ψάχνουν ένα – ένα οι αστυνομικοί

Τα λάθη που έκαναν τα κτήνη που μπήκαν στο σπίτι της Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, είναι αυτά που θα προδώσουν την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν ένα ένα τα στοιχεία οι ληστές παρέμειναν πολλή ώρα στο σπίτι, πάλεψαν με την άτυχη μητέρα και είναι βέβαιο ότι άφησαν πίσω τους στοιχεία. Μάλιστα όπως έχουν δει οι αστυνομικοί, έψαξαν με μανία μέσα στο σπίτι για να βρουν τα λεφτά, όλη την ώρα ενώ ο σύζυγος της Καρολάιν ήταν χτυπημένος και δεμένος σε μια καρέκλα.

Έτσι οι αστυνομικοί και οι αναλυτές των ομάδων που ασχολούνται με την έρευνα της φρικιαστικής υπόθεσης είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα αποκαλύψουν τους στυγνούς εγκληματίες.

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για σεσημασμένους ληστές και μέλη εγκληματικών ομάδων που έχουν κι άλλες φορές μπει σε σπίτια ενώ οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα.

Σε όλα τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει δοθεί εντολή να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα με την υπόθεση εστιάζοντας στο DNA που μπορεί να οδηγήσει στα χνάρια των δραστών.

Ξεκάθαρο θεωρείται και από την ΕΛ.ΑΣ πως η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία και πως οι δολοφόνοι είχαν πληροφορίες για την οικογένεια.

Η βαρβαρότητα της πράξης τους πάντως, φαίνεται και από το γεγονός πως οι δράστες προχώρησαν στο έγκλημα παρά το γεγονός πως ο άνδρας του σπιτιού δεν αντιστάθηκε και τους είπε από την αρχή πού βρίσκονταν τα χρήματα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα 

Οι δολοφόνοι της Καρολάιν, σχεδίαζαν ημέρες την επίθεση στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά;

Γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και τις «τύφλωσαν» χωρίς να καταγραφεί τίποτα, ήξεραν ότι δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού;

Υπάρχει πιθανότατα να είχαν πληροφορίες ότι το νεαρό ζευγάρι κρύβει μετρητά;

Ή απλώς τους «τράβηξε» το καλό και περιποιημένο σπίτι;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Επίσης, φαίνεται ότι παρακολουθήσαν μέρες το σπίτι γιατί μάλλον γνώριζαν ότι μέσα υπήρχαν ένοικοι, οπότε θα τους έλεγαν που κρύβονται τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Και κάτι άλλο: Γνώριζαν για το σκυλί αλλά και το ότι δεν ήταν φύλακας και έτσι το εξουδετέρωσαν πολύ άνετα. Τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας που οδηγεί στη σοφίτα!

«Οι τρείς ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων», είναι η εκτίμηση ενός εκ των αναλυτών της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών και συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου που οι δολοφόνοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν το ξημέρωμα της 11ης Μαίου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά

Σύμφωνα με τον έμπειρο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. το «ειδεχθές  συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν’.

Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα, συνεχίζει ο αστυνομικός. «Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να σκοτώσουν για την επίτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα», καταλήγει.

Στην Ασφάλεια έχουν συσταθεί δύο ειδικές ομάδες που ερευνούν την υπόθεση. Από τη μια η ομάδα του Ανθρωποκτονιών με τους profilers και τους αναλυτές και από την άλλη η ομάδα του Διαρρηκτών που «ξεσκονίζουν» ληστείες του παρελθόντος για να βρουν ομοιότητες και να βάλουν στο κάδρο των ερευνών ύποπτα πρόσωπα.

Όλα δείχνουν ότι πίσω από το φονικό κρύβονται σεσημασμένοι δράστες, ληστές που χτυπούν στην περιοχή, κυρίως με θύματα ηλικιωμένους οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο την οικογένεια του πιλότου πιστεύοντας ότι θα κάνουν τη μεγάλη μπάζα.

Οι αστυνομικοί, με οδηγό την κατάθεση του 32χρονου συζύγου και τις επόμενες φυσικά καταθέσεις που θα κληθεί να δώσει μόλις ξεπεράσει το σοκ, θα εκμεταλλευτούν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα ανακαλέσει στη μνήμη του ο πιλότος, για να εξιχνιάσουν το ειδεχθές έγκλημα και να περάσουν χειροπέδες στα πρόσωπα που «πήραν» με τόσο φρικτό τρόπο τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν.

Παράλληλα με σύμμαχο την τεχνολογία θα προσπαθήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία από κάμερες της περιοχής, ενώ και από το πεδίο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα σχηματίσουν τον χάρτη με τα ύποπτα στίγματα τηλεφώνων που εξέπεμπαν τόσο την ημέρα του φόνου όσο και τις προηγούμενες.

 

Διαβάστε επίσης