Συνταγή για κρεατόσουπα από τη διατροφολόγο Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Υλικά για 4 μερίδες
800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι)
2 καρότα
1 κρεμμύδι
Μία πατάτα
1 κλωνάρι σέλινο
3 κ.σ. ρύζι
Αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι
Εκτέλεση
1. Πλύνε καλά το κρέας και κόψ’ το σε κομμάτια. Τοποθέτησέ το στη χύτρα, σκέπασε με νερό, πρόσθεσε ένα ολόκληρο κρεμμύδι και βράσε για 45-50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
2. Βάλε το κρέας μαζί με το ζωμό του σε κανονική κατσαρόλα και πρόσθεσε τα λαχανικά, αφού τα κόψεις σε μικρούς κύβους. Φρόντισε να έχει αρκετό ζωμό για να βράσεις τα λαχανικά και το ρύζι αργότερα. Χαμήλωσε τη φωτιά.
3. Άφησέ το για 30 λεπτά και πρόσθεσε ρύζι, λάδι, αλάτι και άφησε όσο χρειάζεται το ρύζι να βράσει, για 7-10 λεπτά. Πρόσθεσε χυμό λεμονιού και πιπέρι.