-->
17.04.2024

Καιρός: Ήχησε το 112 σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται έντονα φαινόμενα στη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01/2024 ως απόγευμα Κυριακής 07/01/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

1) To Σάββατο

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ τη νύχτα στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 9 μποφόρ.

2) Την Κυριακή 07/01/2024

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο). Το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

β) Στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.Διαβάστε επίσης