-->
26.05.2024

Κακιά Σκάλα: Πυρετώδεις εργασίες για δεύτερη μέρα – Αύριο θα δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία

Σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, όπου αποκολλήθηκαν βράχοι την Πέμπτη και διέκοψαν την κυκλοφορία για ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αλπινιστές που βρίσκονται στο σημείο πραγματοποιούν ελέγχους στο προστατευτικό κιγκλίδωμα για τυχόν φθορές.

Διαβάστε επίσης: Κακιά Σκάλα: Εισαγγελική παρέμβαση μετά την κατολίσθηση

Στόχος είναι να ανοίξει η μεσαία λωρίδα αύριο Κυριακή. Προς παρόν οι οδηγοί κινούνται από την δεξιά λωρίδα και είναι ανοιχτή και η ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης). Παράλληλα πραγματοποιείται αγώνας δρόμου για να δοθεί στην κυκλοφορία και η αριστερή λωρίδα πριν τις γιορτές.

Στο μεταξύ ανοίγει εισαγγελική έρευνα για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα και το για κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Λέκκας: Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος κατολισθήσεων, τρία τα επικίνδυνα σημεία
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι ο κίνδυνος κατολίσθησης παραμένει υψηλός.

«Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες στην συγκεκριμένη περιοχή και για ένα διάστημα της τάξης των χιλίων μέτρων έχουμε πολύ απότομα πρανή, κατακερματισμένους όγκους, ασύνδετους όγκους και έχουμε υψηλό κίνδυνο κατολίσθησης σε όλο το μήκος αυτού του τμήματος» περιέγραψε.

«Αποσπάστηκαν βράχια της τάξεως των είκοσι κυβικών μέτρων από την κορυφή. Βράχοι, οι οποίοι αρχικά ολίσθησαν και στην συνέχεια εκτινάχθηκαν προς τα κάτω, προς τον δρόμο. Οι βραχοπαγίδες, δηλαδή τα συρματοπλέγματα και το δίχτυ, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την κάθοδο των ογκολίθων που κατέληξαν βεβαίως στο οδόστρωμα, ευτυχώς χωρίς συνέπειες».

«Είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο, στο οποίο είναι πραγματικά πολύ υψηλός ο κίνδυνος και οπωσδήποτε χθες από την συζήτηση χθες που ήμουν στην περιοχή και με τους υπεύθυνους της Ολυμπίας οδού, αλλά και με τους άλλους υπεύθυνους εκ μέρους του υπουργείου χρειάζονται να γίνουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε αν μειώσουμε ουσιαστικά όσο γίνεται τον κίνδυνο» τόνισε και σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερο δίχτυ.Διαβάστε επίσης