-->
04.12.2023

Κακοκαιρία Elias: Πεζοναύτες και στελέχη της Ζ’ ΜΑΚ απεγκλωβίζουν πολίτες στον Βόλο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην περιοχή του Βόλου, ενόσω η κακοκαιρία Elias «σφυροκοπά» την ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τη Βόρεια Εύβοια πέρασαν άλλη μία εφιαλτική νύχτα (27η προς 28η Σεπτεμβρίου), με τη στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές να έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει και παρατηρούνται εικόνες καταστροφής.

Πολύ δύσκολο ήταν το βράδυ στον Βόλο, καθώς η νεροποντή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των Δήμων της Μαγνησίας και της Περιφέρειας με το πρώτο φως της μέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και ολόκληρο τον νομό. Αυτήν την ώρα, γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ, περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Οι φωτογραφίες είναι από απεγκλωβισμούς της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της Ζ’ ΜΑΚ στην περιοχή του Βόλου, κατά τη διάρκεια της νύχτας:Διαβάστε επίσης