-->
30.01.2023

Κακοκαιρία: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη

Αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων λαμβάνουν οι τοπικές Αρχές ενόψει της ισχυρής κακοκαιρίας και την Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα έως και την Παρασκευή (27-01-2023).

Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία την Πέμπτη 26/1 – Οι περιοχές

Κλειστά σχολεία θα υπάρχουν αύριο 26 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα. Το επόμενο 24ωρο αφού εκτιμηθούν εκ νέου οι καιρικές συνθήκες, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη λειτουργία ή μη, των σχολικών μονάδων για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα είναι κλειστά είναι οι εξής παρακάτω:

1. Δυτική Ελλάδα

Αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα λαμβάνουν οι κατά τόπους αρμόδιες Αρχές στη δυτική Ελλάδα.

2. Ιόνιο

Κλειστά τα σχολεία λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

3. Κεφαλονιά & Ιθάκη

Κατά συνέπεια θα παραμείνουν αύριο (26/1) λόγω της κακοκαιρίας κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά.

4. Ζάκυνθος

Ακόμη, με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά αναμένεται να μείνουν την Πέμπτη (26/1), τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο νησί.

«Με εντολή Δημάρχου Ζακύνθου και όπως ενημέρωσε την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής ο Αντιδήμαρχος επί των Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας.

ΑΥΡΙΟ 26/01/2023 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Οι υπεύθυνοι των ανωτέρω δομών οφείλουν να ενημερώσουν τους Γονείς και Κηδεμόνες έγκαιρα προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και έκθεσής τους σε ενδεχόμενους κινδύνους».

5. Δήμος Άργους – Μυκηνών

Κλειστές λόγω κακοκαιρίας αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών , όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Α βάθμια και Β βάθμια) όλων των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) αύριο Πέμπτη 26/01/2023, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν στην χώρα μας και θα επηρεάσουν και την περιοχή μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Το επόμενο 24ωρο αφού εκτιμηθούν εκ νέου οι καιρικές συνθήκες, θα εκδοθεί ανακοίνωση για την λειτουργία ή μη, των σχολικών μονάδων για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

6. Δήμος Επιδαύρου

Κατόπιν της εξαιρετικά επείγουσας ειδοποίησης από την πολιτική προστασία και για τον περιορισμό των μετακινήσεων αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί!

7. Δήμος Ερμιονίδας

Τα σχολεία την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, θα μείνουν κλειστά, λόγω των αναμενόμενων επικίνδυνων και ισχυρών καιρικών φαινομένων σύμφωνα με την ειδοποίηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του «112».

8. Δήμο Ναυπλιέων

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Ναυπλιέων σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου κ. Δ. Κωστούρου λόγω της κακοκαιρίας και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων:

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε για την περιοχή μας αλλά και το μήνυμα από το 112 , με το οποίο προειδοποιούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω ισχυρών καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26ης Ιανουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων (Παιδικοί Σταθμοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.

9. Σύμη

Στη Σύμη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση που αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αναφέρει:

Το νόμο 3852/2010 ΦΕΚ 87 τ΄Α «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτη» άρθρο 58 και άρθρο 94 παρ. 4 περιπτ.
27 «Η διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου».

Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που προβλέπεται να προκύψουν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με την έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Γ.Γ.Π.Π σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Τη μεσοπρόθεσμη πρόγνωση καιρικών συνθηκών

Αποφασίζει:

Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σύμης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.Διαβάστε επίσης