-->
17.01.2022

Καλαμαριά: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 13ης Αυγούστου 1944

Επιμνημόσυνη δέηση για τους 25 Καλαμαριώτες που έπεσαν θύματα του ναζιστικού καθεστώτος πριν από 77 χρόνια, στις 13 Αυγούστου 1944, τελέστηκε στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη.

Σε μία λιτή, λόγω της πανδημίας της covid-19 τελετή, ο Δήμος Καλαμαριάς τίμησε τα θύματα του μπλόκου της Καλαμαριάς με την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας 13ης Αυγούστου, στο πάρκο Κερασούντος.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν, μόνο όταν επέρχεται η λήθη. Όταν ξεχνάμε τους ίδιους και τα ανδραγαθήματά τους. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί, όχι μόνο με τους ήρωες τους ’40, αλλά και με τους ήρωες της εποχής μας, είτε πρόκειται για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που έδωσαν και δίνουν τη δική τους μάχη στον πόλεμο κατά της covid, είτε πρόκειται για τους πυροσβέστες μας, που πάλεψαν μερόνυχτα την προηγούμενη εβδομάδα με τις φλόγες» τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της Καλαμαριάς, απηύθυναν χαιρετισμούς ο επιστημονικός συνεργάτης Ποντιακών Σπουδών στο Α.Π.Θ, Θεοδόσης Κυριακίδης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, Γιάννης Ιωαννίδης.Διαβάστε επίσης