-->
02.06.2023

Καρέ – καρέ η πορεία της βομβίστριας μέχρι το μακελειό στην Ιστικλάλ

Κάμερες ασφαλείας στον κεντρικότερο δρόμο της Κωνσταντινούπολης, καταγράφει την πορεία της Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ήταν η δράστρια της επίθεσης στην Ιστικλάλ, που άφησε πίσω της 6 νεκρούς και 81 τραυματίες.

Η γυναίκα που φέρεται να τοποθέτησε τη βόμβα στον κεντρικότερο δρόμο της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθη 10 ώρες μετά την έκρηξη. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ομολόγησε ότι ανήκει στο PKK.

Περίπου 1200 κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και κτηρίων, έχουν καταγράψει την πορεία της. Φαίνεται πως μετά την έκρηξη αποχώρησε από το σημείο με ταξί.

Οι κάμερες ασφαλείας στην πλατεία Ταξίμ, πιάνουν τη φερόμενη ως δράστρια να περπατά στην πλατεία περίπου μια ώρα πριν το χτύπημα. Στα χέρια της κρατάει μια σκούρα τσάντα που πιστεύεται ότι είναι αυτή που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η γυναίκα σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές άφησε την τσάντα κοντά σε ένα παρτέρι που καθόταν και περιεργαζόταν τον περιβάλλοντα χώρο και την κίνηση των πολιτών.

Λίγο αργότερα αφήνει την τσάντα και απομακρύνεται από το σημείο, αρχικά με σταθερό βήμα και έπειτα σχεδόν με τρέξιμο.Διαβάστε επίσης