Σειρά συναντήσεων με κομματικά στελέχη, αλλά και κομβικά πρόσωπα για τη στελέχωση της Κουμουνδούρου έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει από νωρίς το πρωί συσκέψεις για το νέο οργανόγραμμα της Κουμουνδούρου.
Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης.
Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ήδη, πριν από τη συνάντηση του με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είχε συνεργασία με τον βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, ενώ με την επιστροφή του το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου είχε συνεργασία με τον Νίκο Παππά. Στην Κουμουνδούρου βρέθηκε σήμερα και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ επίκεινται οι αλλαγές στην βασική «ομάδα κρούσης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κατά πληροφορίες, σαρωτικές αλλαγές δεν αναμένονται στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς παραμένουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.
Σταθερά στο πλευρό του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παραμένει ο Ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Κασσελάκη σε όλες τις πολιτικές και κομματικές του επαφές.
Ερώτημα ο Ηλιόπουλος
Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αφού η εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή αποτελεί, όπως φαίνεται, προτεραιότητα για την νέα ηγεσία. Συγκεκριμένα, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να παραμείνει στα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου.
Σημειωτέον ότι ο Νίκος Παππάς εκτελεί ήδη καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ζητούμενο παραμένει η τρίτη θέση της εκπροσώπησης στη βουλή, την οποία καταλαμβάνει μέχρι τώρα ο Νάσος Ηλιόπουλος, στενός συνεργάτης της Έφης Αχτσιόγλου. Επιπλέον, για τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.