Τον αποδέκτη των πληροφοριών που συγκέντρωνε ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο αλλά και τους κόμβους, διαδικτυακούς ή επικοινωνιακούς με τους οποίους διοχέτευε τα στοιχεία αυτά, αναζητούν οι αρχές.
«Φως» αναμένεται να ρίξουν οι 8 υπολογιστές, τα 6 USB και τα 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του και τα οποία βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να γίνει ανάκτηση των δεδομένων τους.
Τις αρχές, όπως αναφέρει ο Σκάι, δεν φαίνεται να προβληματίζουν οι φωτογραφίες ή τα βίντεο από τις θέσεις των ελληνικών πλοίων από το κρίσιμο περσινό καλοκαίρι καθώς το πιθανότερο είναι πως ήταν ήδη γνωστά αυτά τα στοιχεία στην τουρκική πλευρά είτε από δορυφόρους είτε από drone.
Ο προβληματισμός των αρχών, αφορά περισσότερο τα στοιχεία που έδινε ο 56χρονος μάγειρας στον 35χρονο γραμματέα του προξενείου σχετικά με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις της ελληνικής φρουράς στο Καστελόριζο, τον αριθμό τους, ακόμη και στοιχεία ταυτότητας μελών αλλά και διοικητών της ελληνικής φρουράς.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι ο 35χρονος είχε ζητήσει από τον μάγειρα να βιντεοσκοπεί ή να ηχογραφεί με το κινητό του, συνομιλίες των στρατιωτικών στο πλοίο που εργαζόταν.
Επίσης έδινε στοιχεία για τις επισκέψεις πολιτικών προσώπων στο Καστελόριζο, με την τελευταία φορά μάλιστα να είναι κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι συναντήσεις του μάγειρα με τον γραμματέα του τουρκικού Προξενείου για την ανταλλαγή πληροφοριών, γινόταν σε καφενεία του λιμανιού της Ρόδου.
Η δράση του 35χρονου, ήταν γνωστή στις διωκτικές αρχές και στην ΕΥΠ από τον Φεβρουάριο του 2017. Η δράση του ξεκίνησε να καταγράφεται από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου.
Κομβικό σημείο για την ένταση των ερευνών, φαίνεται πως ήταν το περιστατικό του περασμένου Σεπτέμβριου με τη δολιοφθορά με κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία σε βραχώδη περιοχή στο Καστελόριζο.