-->
04.12.2023

Κικίλιας: Μεγάλη αύξηση των τουριστικών ροών από ΗΠΑ, αναμένονται 500.000 Αμερικανοί

Καρπούς αποδίδει η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού φέτος ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού – Μεγάλη ζήτηση από αεροπορικές για slots σε ελληνικά αεροδρόμια – «Κινητήριος μοχλός» για νέες θέσεις εργασίας ο Τουρισμός»

Καρπούς αποδίδει ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Τουρισμού, πάντα σε ό,τι αφορά την αύξηση των τουριστικών ροών την φετινή τουριστική περίοδο. Σε σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με δημοσιογράφους, αφού σημείωσε πως πρώτος στόχος του υπουργείου είναι να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, προσέθεσε ότι τα στοιχεία που καταφθάνουν από τις διεθνείς αγορές για την Ελλάδα είναι συγκλονιστικά.

Οι αεροπορικές ζητάνε Slots σε ελληνικά αεροδρόμια σε ώρες που δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν, ενώ πολύ θετικά είναι και τα μηνύματα από βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως Γερμανία, Γαλλία κλπ. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αμερική έχουν ήδη κλείσει θέση για Ελλάδα 500.000 επισκέπτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τουριστικά έσοδα, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το πρόγραμμα του υπουργού Τουρισμού το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει ειδικές αποστολές σε αγορές που μπορούν να αυξήσουν τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα. Αύριο ο υπουργός αναχωρεί για Σερβία, ενώ ειδική έμφαση έχει δοθεί στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, στις αρχές Ιουνίου.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού, ο υπουργός επιφυλάχθηκε για ανακοινώσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα αφορούν τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Αθλητικός και ιαματικός τουρισμός είναι ένα πεδίο που θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

Ο ελληνικός τουρισμός «κινητήριος μοχλός» για νέες θέσεις εργασίας

Κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός, τονίζει σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα επισυνάπτει τα στοιχεία από το σύστημα Εργάνη.Διαβάστε επίσης