-->
03.12.2023

ΚΚΕ κατά ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί η Κουμουνδούρου αγνόησε τον Περισσό…

Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΚΚΕ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, απέρριψαν το αίτημα του ΠΑΜΕ για νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Τετάρτη, όπως πρότεινε ο Περισσός.

Στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε τη συμμαχία του με το ΚΚΕ και έκανε δεκτή την πρόταση της ΓΣΕΕ για 4ωρη στάση την Τετάρτη, από τη 1 έως τις 5 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, από τις 4 το μεσημέρι και έως ότου πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα στελέχη του ΠΑΜΕ εξαπέλυσαν επίθεση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξεπουλούν» τους αγώνες, ενώ παρόμοιο υπήρξε το κλίμα και στην ΑΔΕΔΥ, η οποία επίσης απέρριψε το αίτημα του ΚΚΕ για 24ωρη απεργία και αποφάσισε τετράωρη στάση την προσεχή Τετάρτη.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η ΓΣΕΕ, υπό τη συμμαχία Παναγόπουλου-Κιουτσιούκη, της ΠΑΣΚΕ δηλαδή με τη ΔΑΚΕ, παρά τη σκληρή επίθεση που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια (θυμίζουμε πως χρειάστηκαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να γίνει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες λόγω επεισοδίων που προκαλούσαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ), κατορθώνει να ποδηγετεί τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, όμως, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ενδέχεται να έχει μικρά,  έως και πενιχρά, αποτελέσματα…Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης