-->
06.10.2022

ΚΚΕ: Ο γ.γ. και οι βουλευτές του κόμματος αμείβονται με 800 ευρώ τον μήνα

Την πάγια πρακτική των βουλευτών του να αμείβονται μόνο με 800 ευρώ και να καταβάλουν τα υπόλοιπα στο κόμμα σύμφωνα με το καταστατικό υπενθυμίζει το ΚΚΕ με αφορμή τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κ.Ε του ΚΚΕ:

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.

Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο «Πόθεν Έσχες» όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κλπ -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης «Πόθεν Έσχες».

Η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι’ αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών.Διαβάστε επίσης