-->
25.06.2022

Κωδικός «βαριοπούλα», o ΣΥΡΙΖΑ και οι μπαχαλάκηδες

Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ σύρετε στην κυριολεξία σε μία πολιτική και επικοινωνιακή ατζέντα προνομιακή για την κυβέρνηση.

Η πολιτική κάλυψη και η στήριξη που παρέχει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους που δημιουργούν μόνιμη ένταση στα πανεπιστήμια δείχνει τους κεντρώους ψηφοφόρους και περιχαρακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία περίοδο που είναι εν δυνάμει εκλογική.

Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας το δίλημμα «Βαριοπούλα ή Βιβλιοθήκες» εκθέτει ανεπανόρθωτα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του χρεώνει τις πρακτικές των τραμπούκων που επιχειρούν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε ορμητήρια εγκληματικών οργανώσεων.

Η κυβερνητική ατζέντα που εκφράζεται με την επιβολή της νομιμότητας στα πανεπιστήμια εκφράζει ένα μεγάλο κομμάτι των κεντρώων και κεντροαριστερών ψηφοφόρων αλλά και τη λεγόμενη σκληρή Δεξιά.

Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απεγκλωβιστεί από λογικές στήριξης στους κουκουλοφόρους, τους οποίους πολλά στελέχη του εμφανίζουν ως αγωνιστές.

Το σύνδρομο που διακατέχει την Αριστερά που παριστάνει μονίμως τον προστάτη ακραίων οργανώσεων καθιστά απαγορευτική τη χάραξη μίας διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους κουκουλοφόρους.
Διαβάστε επίσης