-->
24.09.2023

Κοντά στο τιμόνι της Εθνικής Μπάσκετ ο Δημήτρης Ιτούδης

Ένα από τα πολύ σημαντικά θέματα που έχει να διαχειριστεί η νέα διοίκηση της ΕΟΚ είναι αναμφίβολα ο προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Πρώτος στόχος για της ομοσπονδίας για τον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης» είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, με τον κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι κοντά στο να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2022.

Ο Έλληνας κόουτς είναι θετικός να αναλάβει το «τιμόνι» της Εθνικής, αλλά το… κακό είναι πως δεν αποφασίζει μόνος του. Κι αυτό γιατί, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της και η «ομάδα του στρατού», η οποία ακόμη δεν κάνει κάτι τέτοιο. Πάντως, από την πλευρά του Δημήτρη Ιτούδη υπάρχει αισιοδοξία πως θα πάρει το «πράσινο φως» από την ΤΣΣΚΑ.

Από ‘κει και πέρα, όμως, η ομοσπονδία αναζητά και… δεύτερο προπονητή. Από την στιγμή που οι υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα δεν σταματούν κατά τη διάρκεια των προκριματικών των εθνικών ομάδων, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα μπορεί να προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη φημολογία που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα, ο Στέφανος Δέδας, ο οποίος το καλοκαίρι ανέλαβε την ΑΕΚ, είναι ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για να ηγηθεί της Εθνικής στα «παράθυρα».

Όπως και να ‘χει, το μείζον θέμα της Εθνικής βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι εξελίξεις.Διαβάστε επίσης