-->
18.09.2021

Κόντρες στην Προανακριτική – Ν.Δ: «Ο Παππάς το σκάει» – ΣΥΡΙΖΑ : «Ταφόπλακα στη μεθόδευση της ΝΔ»

Συνεχίζουν να διαφωνούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική της Βουλής με τα δύο κόμματα να διαβάζουν εντελώς διαφορετικά το διαβιβασθέν πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο ο κ. ΚΑλογρίτσας μπήκε στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η απόφαση του κ. Παππά να μην καταθέσει αυτοπροσώπως αλλά δια υπομνήματος προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας κύκλοι της οποίας σχολίασαν ότι «ο Παππάς το σκάει και δεν τολμάει να σταθεί απέναντι από τα μέλη της επιτροπής έπειτα από το πόρισμα» . Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι ο κ. Παππάς προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» και βαρύγδουπες δηλώσεις, προκειμένου να μην απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή για τα έργα και τις ημέρες του αναφορικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. «Μετά την έκθεση-βόμβα που αποκαλύπτει ότι η μεταβίβαση των 3 εκατ ευρώ στον Καλογρίτσα από τους ‘Άραβες έγινε βάσει ενός συμφωνητικού για εκτέλεση έργου το οποίο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, πολλαπλασιάζοντας τις ενδείξεις περί εικονικότητας της σύμβασης, ο «πρωταγωνιστής» εκείνης της περιόδου, επέλεξε τη φυγή» ήταν το ακριβές σχόλιο κύκλων της Ν.Δ.

Κατά τη Ν.Δ τα ερωτηματικά έγιναν περισσότερα με την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Αθανάσιου Τσάδαρη με την πλειοψηφία να υποστηρίζει ότι ο μάρτυρας «τίναξε στον αέρα ένα ακόμη «επιχείρημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή ο Καλογρίτσας είχε λεφτά επομένως δεν είχε λόγο να αναζητήσει χρήματα, καθώς υποστήριξε ακριβώς το αντίθετο!».
Από την εξέταση του τραπεζικού στελέχους με πορεία όπως ο ίδιος είπε στην Αριστερά και προσωπικές (όχι άλλες σχέσεις) με άτομα του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε: Από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η πιστοληπτική ικανότητα του Χρ. Καλογρίτσα εκτινάχθηκε από τα 47 εκατ ευρώ στα 110 εκατ ευρώ μέσα σε ένα έτος!
Κατά το διαγωνισμό των αδειών ο Χρήστος Καλογρίτσας, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο Νίκος Παππάς, δεν είχε πιστοληπτική ικανότητα και η Attica Bank του είχε αρνηθεί δάνεια και για το κανάλι παρόλο που ο αποκαλούμενος «κόκκινος εργολάβος» το ζήτησε.Ενώ τα 3 εκατομμύρια ευρώ θεωρήθηκαν από την Attica Bank νόμιμα, τελικά απεστάλη στις 3 Οκτωβρίου 2016 αναφορά ως ύποπτη συναλλαγή στην Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος.Μέσα από τις ερωτήσεις του βουλευτή κ. Νικολακοπούλου προέκυψε η σύνδεση του έργου Πάτρα – Πύργος στα email της ccc με σαφή αναφορά για «σπάσιμο» του έργου σε 8 τμήματα από την τότε κυβέρνηση» σχολίασε η Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ταφόπλακα στη μεθόδευση

Την ίδια ώρα εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η άποψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για ταφόπλακα στη μεθόδευση της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι από την ανάγνωση του πορίσματος προκύπτει ότι έγινε ενδελεχής έλεγχος τόσο για την προέλευση των χρημάτων όσο και για την κατάληξή τους. «Η φάρσα ολοκληρώνεται ως κωμωδία και η μεθόδευση ως τραγωδία για τους εμπνευστές της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση κοινοβουλευτικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Οριστική ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Νίκου Παππά μπήκε σήμερα στην προανακριτική.
Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψε την πραγματική ροή του χρήματος μεταξύ δύο ιδιωτών.
Επιβεβαίωσε την προέλευση και την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι το εν λόγω έμβασμα και η έκδοση της συναφούς εγγυητικής επιστολής έγιναν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών.
Παρουσίασε, επίσης, αναλυτικά στοιχεία για την κατάληξη αυτού του ποσού μετά την επιστροφή του στον όμιλο Καλογρίτσα.
Συγκεκριμένα, όπως τεκμαίρεται από το άνοιγμα των λογαριασμών, το ποσό διοχετεύτηκε στο σύνολό του για την εξυπηρέτηση του παραγωγικού κύκλου της συγκεκριμένης εταιρείας: Προμηθευτές, δομικά υλικά μέχρι και την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ασφαλιστικών ταμείων.
Όπως προκύπτει ακόμα από την έκθεση, για όλες τις κινήσεις ήταν ενήμερες τόσο η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος όσο και η ΤτΕ. Μάλιστα, η Attica Bank και η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ, υπέβαλαν στην αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τις σχετικές αναφορές με όλα τα στοιχεία. Όπως αναφέρεται, «η εν λόγω Αρχή διαβιβάζει κατά την κρίση της στις εισαγγελικές αρχές τυχόν περιπτώσεις που χρήζουν διερεύνησης».Διαβάστε επίσης