Search
Close this search box.
Search

Κοτόπουλο κρασάτο με ντοματίνια και μάραθο

Πριν 4 έτη

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένες
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 80 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
  • 1/3 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.

Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σοταρισμένο κοτόπουλο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά με κλειστή κατσαρόλα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να μη στεγνώσει.

Προσθέτουμε τις ελιές και τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πλιγούρι ή πουρέ αρακά.

Από την Νένα Ισμυρνόγλου

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.