Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
- 3 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένες
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 80 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
- 1/3 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.
Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το σοταρισμένο κοτόπουλο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά με κλειστή κατσαρόλα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να μη στεγνώσει.
Προσθέτουμε τις ελιές και τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πλιγούρι ή πουρέ αρακά.
Νένα Ισμυρνόγλου