Search
Close this search box.
Search

Κρέπες νηστίσιμες: 3 συνταγές για τέλεια ζύμη

Πριν 4 έτη
κρέπες νηστίσιμες

Οι νηστίσιμες κρέπες αποτελούν την ιδανική, γλυκιά λύση για την περίοδο της νηστείας η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες. Με αυτές τις συνταγές που ακολουθούν, μπορεί κανείς να φτιάξει την τέλεια ζύμη. Ό,τι πρέπει δηλαδή, για κάτι γλυκό που μπορεί να συνοδευτεί με μαρμελάδα, νηστίσιμη σοκολάτα ή φρούτα.

Κρέπες νηστίσιμες: Με χυμό μήλο

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χυμό μήλο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 φλιτζάνι καλαμποκίσιο αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το μπέικιν και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το αλάτι, ζάχαρη αν θέλουμε, τον χυμό και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ένας λείος χυλός. Αυτή η ζύμη είναι λίγο πιο πηχτή σε σχέση με τις κανονικές κρέπες. Αν χρειάζεται, βάζουμε λίγο χυμό ακόμα για να επιτύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Στο τέλος βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Ψήνουμε τις κρέπες σε, ελαφρώς, λαδωμένο τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Είναι έτοιμες για σερβίρισμα!

κρέπες νηστίσιμες
Συνταγή για κρέπες

Κρέπες νηστίσιμες: Με γάλα

Υλικά

  • 200 ml γάλα νηστίσιμο (πχ. σόγιας)
  • 200 ml σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 200 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Το αλεύρι στο τέλος σιγά σιγά. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι. Μαγειρεύουμε μερικά λεπτά, και γυρνάμε την κρέπα μας. Τις βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη να κρατιούνται μαλακές. Γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και είναι έτοιμες.

Συνταγή για κρέπες

Κρέπες νηστίσιμες: Με κανέλα

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα νηστισίμο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με γάλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα χωρίς γρομπαλάκια. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Ανακατεύουμε ξανά και αν δούμε ότι χρειάζεται περισσότερο αλεύρι, προσθέτουμε με το μάτι. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα και μόλις ψηθεί από τη μία μεριά, το γυρίζουμε από την άλλη.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.