-->
04.03.2024

Κρήτη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση των «νταήδων» στους Γερμανούς τουρίστες

Βίντεο-ντοκουμέντο, που καταγράφει την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο της Κρήτης, μετέδωσε η ΕΡΤ. Στα πλάνα που έχουν καταγραφεί, απεικονίζεται η στιγμή που το όχημα των Κρητικών εμβολίζει με την όπισθεν το άλλο αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, το όχημα των Κρητικών φαίνεται να κλείνει το αυτοκίνητο των Γερμανών και κατόπιν να πέφτει πάνω του. Στη συνέχεια, όταν οι Γερμανοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, το αγροτικό κάνει όπισθεν και καβαλάει το λευκό αυτοκίνητο.

Περαστικοί σπεύσουν και σταματούν το αγροτικό όχημα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο που οδηγούν οι Γερμανοί τουρίστες να καταφέρει να διαφύγει.

Δείτε το βίντεο:

Τι ανέφερε ο δικηγόρος

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδερφών, ποινικολόγος κ. Διονύσιος Βέρρας, δήλωσε ότι «όλη η Ελλάδα ασχολείται αυτή τη στιγμή με μια πραγματικά ανύπαρκτη υπόθεση».

«Δεν υπήρχε μαχαίρι στο συμβάν. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε μέσα στη δικογραφία ούτε βρέθηκε πουθενά αλλού. Η υπόθεση έχει λάβει αδικαιολόγητα μεγάλες διαστάσεις», είπε και πρόσθεσε ότι «αν το περιστατικό συνέβαινε μεταξύ Ελλήνων, δεν θα γινόταν όλο αυτό. Ανάλογα περιστατικά με φασαρίες συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους».

«Νταήδες» με… παρελθόν – Η άγρια επίθεση με ρόπαλο και τα ναρκωτικά

Για άγρια επίθεση με ρόπαλο σε βάρος ενός 26χρονου τότε νεαρού είχε κατηγορηθεί το 2014 ο 38χρονος Κρητικός που κρατείται για την επίθεση σε βάρος οικογένειας Γερμανών που έκαναν διακοπές στο Ρέθυμνο.

Ο 38χρονος φέρεται να είναι το άτομο που τράβηξε μαχαίρι και απείλησε τους Γερμανούς. Το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ανακριτή. Μέχρι τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομίας.

Ποινικό παρελθόν είχε και ο 36χρονος φίλος του, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την επίθεση στους Γερμανούς. Ο 36χρονος, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του τζιπ, αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του.

Κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά, καθώς είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε χασισοφυτεία. Σε βάρος του ήταν σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και της χρηματικής εγγύησης. Και οι δύο δράστες αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί ήταν αυτοί που τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν με μπουνιές.Διαβάστε επίσης