-->
12.05.2021

Κρύος ήταν ο Απρίλιος του 2021: – 2 βαθμούς πιο χαμηλά από τις μέσες τιμές

Με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κύλησε ο Απρίλιος στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι χαμηλές για την εποχή επίπεδα συνεχίστηκαν για δεύτερο μήνα μετά το Μάριο σύμφωνα με τη σχετική έκθεση. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο καταγράφηκαν αρνητικές αποκλίσεις μεγίστων θερμοκρασιών, με μερικές από τις χαμηλότερες τιμές της τελευταίας δεκαετίας να καταγράφονται στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα από δεδομένα 51 μετεωρολογικών σταθμών.

μετεο

Στην Κρήτη ο Απρίλιος ήταν πιο θερμός

Πιο αναλυτικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 2°C χαμηλότερα από τη μέση τιμή (2η χαμηλότερη της δεκαετίας), στη Δυτική Ελλάδα -1.6°C (η χαμηλότερη της δεκαετίας), στη Θεσσαλία καταγράφηκαν αποκλίσεις -1.5°C (2η χαμηλότερη της δεκαετίας), στη Στερεά Ελλάδα -1.3°C (4η χαμηλότερη της δεκαετίας), ενώ στην Πελ/νησο και τα νησιά του Αιγαίου εκτός της Κρήτης καταγράφηκε ελαφρώς μικρότερη απόκλιση με -0.7°C και -0.6°C αντίστοιχα. Μόνο στην Κρήτη η μέση τιμή των μεγίστων θερμοκρασιών ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές (+0.6°C, η 4η υψηλότερη της δεκαετίας).Διαβάστε επίσης