Search
Close this search box.
Search

Κύκλωμα αναβολικών: Προφυλακιστέος ο 57χρονος επιχειρηματίας

Πριν 2 μήνες

Στη φυλακή μετά την απολογία του, οδηγήθηκε ο 57χρονος επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 70 ετών, που απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε ΑΤ. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο 57χρονος επιχειρηματίας υποστήριξε πως ό,τι βρέθηκε στο γκαράζ του είναι αποκλειστικά για δική του χρήση και ισχυρίστηκε πως όντας χημικός-μηχανικός, έκανε πειραματισμούς, αλλά δεν διέθεσε οτιδηποτε σε οποιονδήποτε. Ο 70χρονος, από την πλευρά του, είπε πως έκανε δουλειές του ποδαριού για τον επιχειρηματία ενώ επικαλέστηκε και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Από την πλευρά της υπεράσπισης, των δύο κατηγορουμένων αμφισβητείται και η ποσότητα των κατασχεθέντων που αναφέρουν οι αστυνομικοί και υποστηρίζεται πως είναι πολύ μικρότερη.

Οι διάλογοι και οι κωδικές ονομασίες

«Θέλει «ΑΝΑΒΑΡ» (Οξανδρολόνη) ο φίλος μας, λέει, καλά. Εε, πώς το λένε, ντάξει αυτό, τίποτα. Αυτό, πήρα να δω άμα» -«Ωραία. Τι ώρα θες να συναντηθούμε;». Πελάτης του κυκλώματος που παρασκεύαζε και διακινούσε αναβολικά σκευάσματα και πλαστογραφούσε φαρμακευτικές ουσίες, κανονίζει «ραντεβού» με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, για να προμηθευτεί στεροειδές.

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, που οδήγησαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Ο «εγκέφαλος» της παράνομης δραστηριότητας, γνωστός επιχειρηματίας με δραστηριότητα στη Ρόδο και τη Γλυφάδα, είχε δημιουργήσει… λειτουργικό και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον αρχηγό και ένα συνεργό του, εντόπισαν περισσότερα από 380.000 παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, αξίας άνω των 2.500.000 ευρώ. Οι συνολικά 4 κατηγορούμενοι, προμήθευαν από το 2019 τα αναβολικά που μνημονεύονται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών του WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-ντόπινγκ), σε αθλητές, επαγγελματίες και ιδιώτες. Η διάθεση των παράνομων σκευασμάτων επεκτεινόταν και στο εξωτερικό, μέσω των δύο ιστοσελίδων που διατηρούσαν.

Ο αρχηγός που επόπτευε την παράνομη δραστηριότητα, δεν δίσταζε ακόμα και να κανονίζει πώληση στεροειδών στο χώρο εστίασης που διατηρούσε στην περιοχή της Γλυφάδας. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε με πελάτη του κυκλώματος:

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αύρι , αλλά στο μαγαζί.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Αύριο αλλά στο μαγαζί, ναι! Tι ώρα; Εχεις κομπιούτερ εκεί; Γιατί θα το χρειαστούμε.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι ναι, εγώ θα είμαι εδώ από τις πέντε μέχρι τις δέκα.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Ναι, αλλά θέλω και κάποια πραγματάκια όμως αύριο εκεί στο μαγαζί, πώς θα γίνει ;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα τα φέρω. Πες μου, γράφ’ τα μου και θα στα φέρω.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Α, τέλεια. Είσαι πολύ ωραίος τύπος, τα λέμε.

Το λεξιλόγιο

Τα μέλη της οργάνωσης, για να μη δίνουν στόχο, είχαν αναπτύξει κωδικό λεξιλόγιο. Εκαναν λόγο για… «dinner» (βραδινό) όταν ήθελαν να κλείσουν ραντεβού για αγορά αναβολικών, ενώ διαφορετικές λέξεις είχαν ανάλογα με το σκεύασμα. «Ασπρα» έλεγαν τις αυξητικές ορμόνες και «μπλε» τα χάπια για τη στητική δυσλειτουργία.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Europol, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, προχώρησαν την Τετάρτη στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της οργάνωσης, κατά την οποία εντόπισαν το παράνομο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραγωγής των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μεταξύ των διατιθέμενων προς πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων περιλαμβάνονταν και πλαστογραφημένα προϊόντα επώνυμων φαρμακευτικών εταιριών, για την παραγωγή και συσκευασία των οποίων, οι συλληφθέντες, είχαν στην κατοχή τους όλα τα απαραίτητα υλικά, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως γνήσια, όπως ολογράμματα, φύλλα οδηγιών και ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ. Η προμήθεια των πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας προερχόταν από χώρες όπως η Ισπανία, η Κίνα και η Τσεχία.

Δανεικά από τον… γιο

«Ναι! Φτιάχνω αυτά (χάπια). Αλλάζω ετικέτες, μη σου ξεφύγει τίποτα». Με αυτά τα λόγια μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, αποκαλύπτει στον γιο του, την παράνομη δράση του, θέλοντας να ζητήσει… δανεικά. «… σκέφτηκα να μου, αν μπορέσεις και μου στείλεις ένα λογαριασμό, τα πεντακόσια να του τα δώσω και να στα δίνω, θα σου δώσω, σε δέκα μέρες θα σου δώσω τα πεντακόσια πίσω γιατί έχει φέρει από πάνω από την, από Βουλγαρία, ξέρεις, από εκεί που έχει τα τέτοια, τα έφερε όλα εδώ κάτω να πούμε. Εφερε δώδεκα χιλιάδες κομμάτια!», λέει στον γιο του, σε καταγεγραμμένη συνομιλία.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.