-->
23.01.2022

Κυβερνητικό στέλεχος στο 15minutes.gr: Θα προσέλθει ο Τσίπρας στη Βουλή για το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς;

Μεγάλο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς  και η αντιμετωπισή του.

Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, εκ των υστέρων, να σηκώνει το θέμα της τράπεζας Πειραιώς αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να παραβρεθεί.

Μάλιστα όπως σημείωνε με νόημα στο 15minutes κυβερνητικός στέλεχος αναρωτιόταν αν θα προσέλθει ο κ. Τσίπρας να παρακολουθήσει τη διαδικασία…

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών
Υποθέσεων στην Αίθουσα Γερουσίας, με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο
Σταϊκούρα σχετικά με τις εξελίξεις
και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση
της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.
Στη συνεδρίαση θα κληθούν να συμμετάσχουν, με σχετικές εισηγήσεις, ο Διοικητής της
Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Στουρνάρας, ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Ανδρέας Βερύκιος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου.

Όπως αποκάλυψε το 15minutes, στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πρωτίστως-και δευτερευόντως στον Γιάννη Δραγασάκη-  επιρρίπτονται οι ευθύνες γιατί κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρόν και δεν καταψήφισε, με αποτέλεσμα τώρα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

Χαρακτηριστικό δε του κλίματος είναι ότι στελέχη των προεδρικών, αναφερόμενα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κάνουν λόγο για «τραπεζική αριστερά».

Με δεδομένη και την αντιπαράθεση στο Ελληνικό, που πρώτο έχει αποκαλύψει σε όλη του τη διάσταση το 15minutes, είναι προγραμματισμένη να συνεδριάζει τωρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.Διαβάστε επίσης