-->
06.06.2023

Λαγονήσι: Πώς έγινε το τροχαίο με θύμα τον διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες για το τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι με θύμα τον 66χρονο Κωνσταντίνο Χρυσαγή, διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ.

Τα στοιχεία που απομένουν για να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις για τυχόν ανίχνευση αλκοόλ ή τοξικών ουσιών και η μηχανολογική πραγματογνωμοσύνη της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο 66χρονος.

 

Πώς έγινε το δυστύχημα

Οι αξιωματικοί του Α’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προανάκριση, έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πώς συνέβη το δυστύχημα με βάση καταθέσεις μαρτύρων, τις θέσεις των εμπλεκόμενων οχημάτων και κάποια μακρινά βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Το δυστύχημα συνέβη στις 1:55 το μεσημέρι της Κυριακής στο 38ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο Λαγονήσι.

Ο 66χρονος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του με κατεύθυνση το Σούνιο. Κατά τη διάρκεια προσπέρασης, προσέκρουσε αρχικά στο πίσω μέρος βαν που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και στη συνέχεια συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο, επίσης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο Κωνσταντίνος Χρυσαγής εκτινάχθηκε σε μεγάλη απόσταση μαζί με την μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ο 66χρονος φορούσε προστατευτικό κράνος, ενώ δεν εξακριβώθηκε η χρήση ζωνών ασφαλείας από τους άλλους δύο οδηγούς.

Οι οδηγοί των δύο εμπλεκόμενων οχημάτων κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας πέρα από τη λήψη δείγματος από το θύμα του δυστυχήματος, το ίδιο έγινε και με τους άλλους δύο οδηγούς για τυχόν εντοπισμό αλκοόλης και τοξικών ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Χρυσαγής ήταν ο προϊστάμενος του επιθεωρητή Δημήτρη Νικολάου στη Λάρισα, ο οποίος με τη σειρά του ήταν αυτός που πήρε αναρρωτική άδεια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ήταν υπεύθυνος για τον μοιραίο σταθμάρχη.Διαβάστε επίσης