-->
19.04.2021

ΛεΜπρόν σε Ιμπραΐμοβιτς: Διάλεξες λάθος άνθρωπο, δεν το βουλώνω για θέματα που είναι λάθος – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε συνέντευξή του στο σουηδικό Discovery+ δήλωσε  ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και γενικά οι αθλητές δεν πρέπει να σχολιάζουν πολιτικά θέματα.

Ο Τζέιμς ρωτήθηκε για το θέμα και η απάντησε πως «δεν θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος» και πρόσθεσε:

«Παλεύω για τους ανθρώπους μου. Παλεύω για την ισότητα, την κοινωνική αδικία, τον ρατσισμό, την καταστολή ψήφου, πράγματα που συμβαίνουν στην κοινότητά μας, τα οποία έχω ζήσει και ξέρω ότι ακόμα συμβαίνουν επειδή έχω πάνω από 300 παιδιά στο σχολείο μου και χρειάζονται μία φωνή. Αυτή η φωνή είμαι εγώ, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μου για να φωτίσω αυτά τα θέματα, μιλώντας για αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μου και στον κόσμο».

Ακολούθως ο Τζέιμς αναφέρθηκε στην Ρένι Μοντγκόμερι, την πρώτη Αφροαμερικανίδα που αποτελεί στέλεχος ενός σχήματος που κατέχει την ιδιοκτησία μίας ομάδας, η οποία παραδέχθηκε ότι χωρίς τον ΛεΜπρόν δεν θα τα είχε καταφέρει:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω απλώς στα αθλητικά, επειδή ξέρω πόσο δυνατή είναι η φωνή μου. Μπορεί να ρωτήσει την Ρένι Μοντγκόμερι αν απλώς θα σκάσω και θα ντριμπλάρω, βλέποντας πλέον μία Αφροαμερικανή να είναι μέλος ενός γκρουπ που έχει στην ιδιοκτησία του την Ατλάντα Ντριμ”.

Κλείνοντας, ο ΛεΜπρόν θύμισε ότι και ο Ιμπραΐμοβιτς στο παρελθόν έχει αναφερθεί σε θέματα ρατσισμού

«Είναι αστείο που το είπε, γιατί το 2018 ήταν ο ίδιος που είχε μιλήσει για τα ίδια θέματα για την περίοδο που ήταν στην Σουηδία και έπεφτε θύμα ρατσισμού στα γήπεδα επειδή το επίθετό του ήταν διαφορετικό.

υτός δεν το είχε πει; Είμαι ο λάθος άνθρωπος για να κάνει κριτική, επειδή γενικά κάνω την έρευνά μου», είπε χαρακτηριστικά

Ο Σουηδός στράικερ της Μίλαν στη συνέντευξή του αναφερόμενος στον  ΛεΜπρόν είχε δηλώσει.

«Ό,τι κάνει είναι εκπληκτικό, αλλά δεν μου αρέσει άνθρωποι με συγκεκριμένο στάτους να μιλούν για πολιτικά. Κάνε ό,τι είσαι καλός.

Παίζω ποδόσφαιρο, επειδή είμαι ο καλύτερος σε αυτό. Αν ήμουν πολιτικός θα μιλούσα για πολιτικά. Είναι το πρώτο λάθος που κάνουν οι διάσημοι.

Νομίζω είναι καλύτερο να μείνεις μακριά από αυτά τα θέματα και να παραμείνεις σε αυτά που είσαι καλός» ανέφερε συγκεκριμένα.
Διαβάστε επίσης