Search
Close this search box.
Search

Πελώνη: Μέχρι αύριο η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca

Πριν 4 έτη

Περιμένουμε την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα ή το αργότερο αύριο είπε η κα Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση  σχετικά με την ανησυχία των πολιτών όσον αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Είπε ακόμα ότι η ανακοίνωση του EMA ήταν σαφής πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες.

H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Λιβύη λέγοντας τα εξής: «Η χώρα μας με την επαναλειτουργία της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη, μια επίσκεψη συμβολισμού αλλά και ουσίας, σηματοδοτεί μια επανεκκίνηση των ελληνολιβυκών σχέσεων».

«Καθώς η γειτονική χώρα στρώνει το δρόμο για τη μετάβαση στην ομαλότητα και την ανασυγκρότηση, ο πρωθυπουργός μετέφερε μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες της Λιβύης για ειρήνη και για πρόοδο που μπορεί να επιτευχθεί με άμεση και πλήρη αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από το έδαφός της», είπε η κ. Πελώνη.

Και πρόσθεσε: «Επισήμανε ακόμη ότι: οι φίλοι της Λιβύης είναι δίπλα της και όχι μακριά της. Ότι είναι η γεωγραφία που καθορίζει το πλαίσιο των διμερών σχέσεων και όχι οι τεχνητές γραμμές που κάποιοι τραβούν σε χάρτες. Ότι για εμάς πολύ σημαντικό είναι η ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν ως δήθεν διακρατικές συμφωνίες αλλά δεν έχουν καμία νομική ισχύ όπως ρητά έχει αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στο Λίβυο ομόλογό του ότι «θεμέλιο της νέας αφετηρίας στη σχέση μας πρέπει να είναι πάντα η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και, κυρίως, η πίστη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, του Διεθνούς Δικαίου».

Τόνισε ακόμη πως «ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε τη διάθεση του ομολόγου του να συνεχίσουμε απευθείας και διμερώς τη συζήτηση -η οποία διεκόπη το 2010- για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι μάλιστα σημαντικό το γεγονός ότι η άλλη πλευρά πρότεινε τη σύσταση επιτροπών για τη συζήτηση αυτή που εκ των πραγμάτων καθιστά άνευ αντικειμένου το ανυπόστατο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι κατασκευές, οι θαλάσσιες μεταφορές, η υγεία. Υπάρχουν, όμως, και άλλα πεδία στα οποία μπορεί να γίνουν πολλά όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.