-->
25.01.2022

Λουιζίδου για Φιλιππίδη και Λιγνάδη: Τα θύματα αισθάνονται λύτρωση αλλά συνεχίζουν να το πληρώνουν

Η ηθοποιός Ρένια Λουιζίδου μίλησε για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και ιδιαίτερα για τις καταγγελίες των δικών της ανθρώπων, της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και της Τζένης Μπότση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Προσωπικά αισθάνομαι μια ευθύνη απέναντι στις κοπέλες και στα αγόρια που μπήκαν μπροστά και κάθε φορά που απαντάμε κάτι, πρέπει να σκεφτόμαστε αυτά τα πρόσωπα που εκτέθηκαν τρομερά. Έχουν παιδιά πίσω τους, οικογένειες, μανάδες, συζύγους, φίλους. Πρέπει όσο μπορούμε να τους προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους για χάρη ενός ολόκληρου κλάδου. Θέλω να έχω μούτρα να κοιτάξω την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που είναι φίλη μου ή την Τζένη Μπότση. Είναι κορίτσια που τα ξέρω τόσα χρόνια και περνούσαν τέτοιο λούκι. Αισθάνομαι υπεύθυνη για το τι θα πω και τι θα κάνω».

Αναφορικά με όσους σπεύδουν να δικαιολογήσουν τους θύτες, η ηθοποιός ανέφερε στο περιοδικό «ΕΓΩ» ότι «τα τρία τέταρτα του ελληνικού θεάτρου έχουν δουλέψει και με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Θα υπάρχουν όλων των ειδών οι διηγήσεις. Στα 30 αυτά χρόνια κανείς από τους δύο δεν έβγαινε με μπαζούκας και καλάσνικοφ να πάρει κεφάλια, γιατί θα τους είχαν σταματήσει. Σε κάποιους λοιπόν θα ήταν εντάξει και σε κάποιους άλλους όχι.»

Για τις γυναίκες του θεάτρου που κατήγγειλαν, η Ρένια Λουιζίδου είπε ότι έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω τους.

«Βεβαίως είναι ένα τεράστιο ξαλάφρωμα, αλλά δεν είναι καθόλου ανώδυνο και αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι πολύ καλά στο μυαλό μας. Βεβαίως αισθάνονται ένα είδος λύτρωσης, αλλά το πλήρωσαν και συνεχίζουν να το πληρώνουν πολύ δύσκολα» αποφάνθηκε η ηθοποιός.Διαβάστε επίσης