Search
Close this search box.
Search

Λούλης στον Δανίκα: Ο Κασσελάκης… τα ξέρει όλα, ο Ανδρουλάκης είναι ο «κ. Τίποτα», άρα ο Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο

Πριν 4 εβδομάδες
Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Γιάννης Λούλης, από τους κορυφαίους στην πολιτική επικοινωνία. Γνωστό αυτό. Οι πελάτες του απ’ όλο το φάσμα το πολιτικό. Θα πρέπει να πω ότι είναι λάθος η γενικευμένη εντύπωση πως υπήρξε συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη. Για πολλούς λόγους και κυρίως για την εμπειρία του, τον επισκέφτηκα στον δροσερό Αλιμο.

Οι ατάκες που είπε για Κασσελάκη, για τον «κύριο Τίποτα» Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και για πολλούς άλλους, ανάμεσά τους ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συγγραφή βιβλίου. Για του λόγου το αληθές, αντιγράφω μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία μετά τα εκλογικά αποτελέσματα. Με την επωδό: ουδείς αξιόπιστος αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σκηνή 1η
Οι ανοησίες του Αρη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ: Είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα πάρει ο Κυριάκος 28-30 και ο Κασελάκης 15;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΛΗΣ: Εκεί γύρω στο 30 τον έβλεπα τον Κυριάκο. Και τον Κασσελάκη δεν τον έβλεπα πάνω από 15, με τίποτα. Το σύστημα του Κασσελάκη είναι προβληματικό.

Δ.Δ.: Δηλαδή;
Γ.Λ.: Δεν ακούει. Εχει πάρει δίπλα του τον Σπηλιωτόπουλο που λέει ανοησίες. Είπε εκείνο το περιβόητο ότι «δεν χρειάζεται επικοινωνία ο Κασσελάκης γιατί είναι εξαιρετικός στην επικοινωνία από μόνος του». Κάνανε κάτι focus groups και τέτοια – τα κάνει ο συνεταίρος μου, εγώ δεν έχω ανακατευτεί. Του ’πα «Γιάννη μου, κάνε ό,τι θέλεις».

Δ.Δ.: Ποιος είναι αυτός;
Γ.Λ.: Γιάννης Δημάκης. Ηταν ο συνεταίρος μου όλα αυτά τα χρόνια στην Κύπρο. Του το ζήτησε ο Αρης, γιατί δεν έχει ιδέα απ’ αυτά. Και πήγε να τον βοηθήσει, αλλά τι να το κάνεις. Τις περισσότερες φορές δεν πήγαινε καν ο Κασσελάκης – και όταν πάει, απλά κάθεται και ακούει. Αφού πιστεύει ότι τα ξέρει όλα! Αυτό είναι το πρόβλημά του.

Δ.Δ.: Αυτό πού το αποδίδεις;
Γ.Λ.: Θα σου πω. Οταν κάποια στιγμή είχα ξεμπερδέψει από την Κύπρο, το σκέφτηκα για μια στιγμή, μου φάνηκε ενδιαφέρων τύπος και τον φώναξα εδώ.

Δ.Δ.: Και τι κατάλαβες;
Γ.Λ.: Κατάλαβα ότι δεν θα με ακούει, ποτέ.

Δ.Δ.: Γιατί όμως;
Γ.Λ.: Γιατί έχει πάρα πολύ ισχυρό Εγώ! Και το Εγώ κάνω τη στρατηγική, Εγώ παίρνω τις αποφάσεις, Εγώ βγάζω τα μηνύματα. Εσείς κάνετε μια βοηθητική δουλειά. ΟΚ, θα μου κάνετε focus groups, καλά, καλά. Οταν όμως σου κάνει ο άλλος focus groups, θα σου πει «αυτό είναι το μήνυμα». Εχει μήνυμα;

Δ.Δ.: Με τον Κασσελάκη υπήρξε focus group;
Γ.Λ.: Ναι, έκανε ο Δημάκης, εγώ δεν συμμετείχα.

Δ.Δ.: Και τι σου είπε;
Γ.Λ.: Δεν βγάλανε συμπέρασμα. Συμπαθής μεν, αλλά τίποτα παραπάνω. Θέλει πολύ σφιχτό ερωτηματολόγιο, και να το παρακολουθείς. Και το πιθανότερο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει στίγμα. Δεν αισθάνονται ότι έχει στίγμα. Είναι ωραίος, είναι συμπαθής, είναι star, όλα καλά, αλλά…

Δ.Δ.: Δεν τον εμπιστεύονται.
Γ.Λ.: Οχι, δεν τον εμπιστεύονται. Και δεν κάνει τίποτα. Ο Σπηλιωτόπουλος πήγε και είπε σε κάποιο κανάλι ότι είναι σύμβουλός του, κι εκείνος έγινε έξαλλος. Και βγήκε μετά ο Σπηλιωτόπουλος και είπε: «Εγώ δεν είμαι σύμβουλος, δεν έχει ανάγκη από σύμβουλο ο Κασσελάκης γιατί είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός. Εγώ είμαι αναλυτής». Τι θα πει αναλυτής, βρε;

Δ.Δ.: Ο Σπηλιωτόπουλος δεν έχει καμία εμπειρία πάνω σε αυτό;
Γ.Λ.: Οχι βέβαια! Τώρα πήγε και χώθηκε εκεί μέσα να πάρει κάνα μισθό, να τα μοιραστούν με τον Δημάκη. Εντάξει, ο συνεταίρος μου είναι, του είπα «κάνε ό,τι νομίζεις».

Σκηνή 2η
Κανένα χάρισμα ο Ανδρουλάκης

Δ.Δ.: Οταν γνώρισες τον Κασσελάκη τι σου έκανε εντύπωση; Είπες ότι ήρθε εδώ.
Γ.Λ.: Ηρθε, κοίταξε τη βιβλιοθήκη. «Τα έχετε διαβάσει τα βιβλία;» μου λέει.

Δ.Δ.: Τα γνωστά, κοινοτοπίες.
Γ.Λ.: «Ναι, αρκετά», του λέω. «Τι νομίζετε;» με ρωτάει. «Νομίζω ότι πρέπει να σχεδιάσετε κάποια στρατηγική η οποία να είναι ξεκάθαρη και να έχετε πάρει τα δεδομένα που θα σας βοηθήσουν να την κάνετε». «Καλά, ξέρω, ξέρω, έχω συνέχεια επαφή με τον κόσμο», άρχισε να μου λέει κάτι τέτοια. Του λέω του Δημάκη: «Αν τον θέλεις, πάρ’ τον».

Δ.Δ.: Δεν έχει καμία ελπίδα δηλαδή;
Γ.Λ.:«Καμία, καμία τύχη».

Δ.Δ.: Θα πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα ανεβαίνει;
Γ.Λ.: Οχι, δεν θα πέφτει, γιατί δεν υπάρχει άλλος. Και οι δύο είναι χάλια, είναι εξαιρετικά τυχερός ο Μητσοτάκης.

Δ.Δ.: Γιατί είναι χάλια ο Ανδρουλάκης;
Γ.Λ.: Ο Ανδρουλάκης δεν έχει κανένα χάρισμα. Ο Κασσελάκης έχει χάρισμα. Για τον Κασσελάκη θα σου πουν πέντε καλά. Δεν είναι κάτι ουσιώδες όμως. Αλλά αν το θέμα είναι ποιος μπορεί λίγο πολύ να χειριστεί τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλος. Μόνο ο Μητσοτάκης είναι.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.