-->
28.03.2023

«Μάχη» για να μην αναβληθεί η δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν από το πρωί οι δικηγόροι καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων με τους νομικούς παραστάτες της ΔΕΗ προκειμένου να μην αναβληθεί η εκδίκαση της πρώτης συλλογικής αγωγής που αφορά στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι δικηγόροι της ΔΕΗ ζητούν αναβολή της δίκης επικαλούμενοι την επικείμενη απόφαση (κατόπιν σχετικού αιτήματος που κατέθεσαν) για να κριθεί το θέμα από τον Άρειο Πάγο με το θεσμό της πιλοτικής δίκης.

Οι δικηγόροι των καταναλωτών χαρακτηρίζουν προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής ζητώντας από την άλλη πλευρά να δεσμευτεί πως μέχρι την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή.

Ζήτησαν δε από το δικαστήριο ακόμη και στην περίπτωση που αναβάλει την αγωγή να εκδώσει απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Προς τούτο, οι δικηγόροι των καταναλωτών επικαλέστηκαν μάλιστα και μαρτυρία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ σύμφωνα με την οποία καθημερινά υπάρχουν δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμη και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 enikos.gr 

Διαβάστε επίσης