-->
06.02.2023

Μαφία «Ντραγκέτα»: Έφοδος της αστυνομίας σε κατοικίες σε Γερμανία, Ιταλία και Βουλγαρία

Η αστυνομία στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία συνέλαβε σήμερα 11 ανθρώπους και πραγματοποίησε έφοδο σε 46 κατοικίες και επιχειρήσεις στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη από την ιταλική μαφία, που σχετίζεται με το εμπόριο πολυτελών αυτοκινήτων, ανέφερε η γερμανική αστυνομία.

Οι κύριοι ύποπτοι που συνελήφθησαν ανήκουν στην “Ντραγκέτα”, την πιο ισχυρή μαφιόζικη οργάνωση στην Ιταλία, και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και φορολογική απάτη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η αστυνομία.

Οι δράστες διεκδίκησαν παράνομα ΦΠΑ πουλώντας πολυτελή αυτοκίνητα αρκετές φορές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε σε ανακοίνωση η αστυνομία.

Οι ύποπτοι θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον δικαστή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στη Γερμανία, έξι στην Ιταλία και ένας στη Βουλγαρία, ανέφερε η αστυνομία, η οποία κατέσχεσε πολλα αποδεικτικά στοιχεία στη διάρκεια των εφόδων, περιλαμβανομένων πολλών οχημάτων μεγάλης αξίας.

Η αστυνομία στην Βαυαρία ανέφερε πως ερευνητές της αστυνομίας και των φορολογικών αρχών στο Άουγκσμπουργκ ερευνούν την υπόθεση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, υπό την καθοδήγηση του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η Ντραγκέτα εδρεύει στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, και έχει ξεπεράσει την πιο διάσημη Κόζα Νόστρα της Σικελίας προκειμένου να γίνει η πιο ισχυρή οργάνωση οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.Διαβάστε επίσης