-->
22.09.2021

Μαϊμού μεσίτης, εξαπάτησε πολίτες με δήθεν μισθωτήρια – Φωτό του δράστη

Τουλάχιστον τρία είναι τα θύματα δήθεν μεσίτη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπαιρνε προκαταβολές για ενοικίαση διαμερισμάτων και γινόταν… καπνός. Άλλα δύο άτομα γλύτωσαν τελευταία στιγμή. Τι καταγγέλλει στο GRTimes.gr o Αθ. Μπριάζας, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας – Καταγγελία στην αστυνομία με φωτογραφία του δράστη.

Για τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που ήθελαν να νοικιάσουν διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και για άλλες δύο που ο δράστης δεν μπόρεσε να αποσπάσει χρήματα, κάνουν λόγο οι πληροφορίες του GRTimes.gr, που αφορούν τη δράση ενός δήθεν ή παράνομου μεσίτη.

Μέχρι στιγμής, το άτομο αυτό που έδειχνε διαμερίσματα σε υποψήφιους ενοικιαστές, χωρίς να έχει καμία σχετική εντολή ή άδεια και το οποίο φέρεται να παρουσίαζε πλαστά έγγραφα για να εξαπατήσει τα θύματα του, κατάφερε να πάρει από δύο άτομα από 250 ευρώ και από ένα τρίτο, το ποσό των 900 ευρώ, συνολικά δηλαδή 1400 ευρώ, χωρίς να γνωρίζει κανείς με ασφάλεια αν υπάρχουν και άλλα άτομα που έπεσαν στα “δίχτυα” του.

Υπήρχε περίπτωση ατόμου μάλιστα, που παραλίγο να πέσει στην παγίδα, από τον οποίο ο δράστης ζήτησε για… καλύτερη τιμή, τα ενοίκια ενός ολόκληρου χρόνου, ποσό πάνω από 4.000 ευρώ.

Τον δράστη απαθανάτισε κατά λάθος ένα από τα θύματα του, όταν έβγαλε φωτογραφία το εσωτερικό του διαμερίσματος για το οποίο ενδιαφερόταν, με το σχετικό υλικό που δημοσιεύει και το GRTimes.gr, να έχει κατατεθεί στην αστυνομία στην οποία προσέφυγαν για να καταγγείλουν το γεγονός, τα τρία άτομα που εξαπατήθηκαν.

Τη δράση του ατόμου αυτού, επιβεβαίωσε στο GRTimes.gr, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ktitors (εταιρεία κατασκευαστική και ανακαινίσεων) Αθανάσιος Μπριάζας, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη και με διαμέρισμα που ανήκει στην εταιρεία του. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως ερευνώντας τα τρία διαφορετικά τηλέφωνα που έδωσε ο δράστης στα θύματα του, ανακάλυψε ότι ανήκουν μαζί με πολλά άλλα, σε ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής στην Αθήνα και πως όλα είναι κλειστά.

Ακούστε τι είπε στο GRTimes.gr για την υπόθεση ο κ. Μπριάζας, δίνοντας μάλιστα και συμβουλές στους πολίτες που θέλουν να νοικιάσουν ή να αγοράσουν ένα σπίτι, ώστε να αποφύγουν τέτοιες περιπτώσεις:Διαβάστε επίσης