Search
Close this search box.
Search

Μακαρονάδα σπετζοφάι με σπαγγέτι

Πριν 3 έτη

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. Σπαγγέτι Νο6
  • 300 γρ. Ντομάτα φρέσκια
  • 450γρ. Λουκάνικο Χωριάτικο
  • 1κγ. Ντοματοπολτό
  • 140 γρ. Κόκκινο Κρεμμύδι
  • 120γρ. Πράσινη Πιπεριά για τηγάνι
  • 120γρ. Κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης
  • 100γρ. Φέτα (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 3γρ. Ρίγανη
  • 6γρ. Μαϊντανό
  • 2 Φύλλα Δάφνης
  • Ελαιόλαδο 20ml

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με τη σειρά σε ζεστό βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα: λουκάνικο κομμένο σε φέτες, πιπεριές κομμένες σε κομμάτια χοντρά, κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, σκόρδο ψιλοκομμένο και μαραίνουμε για λίγο.

Έπειτα προσθέτουμε ντοματοπολτό, την ντομάτα τριμμένη στον ρεντέ και λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (έκτος της ρίγανης), σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε και τη ρίγανη και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά (να κρατάνε λίγο οι πιπεριές).

Έπειτα προσθέτουμε και τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει κατάλληλα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν.

Αποσύρουμε, τρίβουμε φέτα (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.