-->
07.02.2023

Μακελειό στο Μόντερεϊ Παρκ: Η στιγμή που πολίτης αφοπλίζει τον δράστη

Μακελειό στο Μόντερεϊ Παρκ: Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς του 72χρονου Χου Καν Τραν στην αίθουσα χορού Star Ballroom Dance Studio του Μόντερεϊ Παρκ, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς του 72χρονου Χου Καν Τραν στην αίθουσα χορού Star Ballroom Dance Studio του Μόντερεϊ Παρκ, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Η τραγωδία, όμως, θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού 20 λεπτά μετά τους φονικούς πυροβολισμούς και αφού είχε διαφύγει, ο 72χρονος δράστης μπήκε στην αίθουσα χορού Lai Lai Ballroom & Studio, στη γειτονική πόλη Αλάμπρα.

Εκεί, ο Μπράντον Τσάι, ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης, πάλεψε μαζί του και του άρπαξε το όπλο προτού προλάβει να πυροβολήσει. H σκηνή καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας της αίθουσας χορού.

«Εκείνη τη στιγμή, ξύπνησε κάποιο πρωτόγονο ένστικτο. Κάτι συνέβη. Δεν ξέρω τι μου ήρθε», είπε ο Τσάι στην εφημερίδα New York Times, εξηγώντας ότι ο ένοπλος έφυγε αφού πάλεψαν για περίπου 90 δευτερόλεπτα.

Ο Τσάι παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια στιγμή κατά την οποία πάγωσε, πιστεύοντας ότι θα πεθάνει. Αυτό δεν τον εμπόδισε ωστόσο από το να κάνει ό,τι μπορούσε εκείνη την κρίσιμη στιγμή για να αφοπλίσει τον 72χρονο.

Σχεδόν 12 ώρες αργότερα αστυνομικοί στο Τόρανς, στα νοτιοδυτικά του Μόντερεϊ Παρκ, εντόπισαν το λευκό βανάκι που οδηγούσε ο Τραν. Καθώς το πλησίαζαν, άκουσαν έναν πυροβολισμό. Ο Τραν είχε αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία της Καλιφόρνιας συνεχίζει να αναζητά το κίνητρο πίσω από μία από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία της Πολιτείας. O Τραν, ένας πρώην νοικάρης του οποίου τον χαρακτήρισε «οργισμένο και φιλύποπτο», σκότωσε 11 ανθρώπους ηλικίας 50-80 ετών και τραυμάτισε άλλους 9. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι Αρχές εξετάζουν ως πιθανό κίνητρο τις «προσωπικές σχέσεις» του δράστη, αφού μπορεί ο στόχος του να ήταν η πρώην σύζυγός του.Διαβάστε επίσης