-->
10.06.2023

Μάκης Βορίδης: Έχει γενική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα;

Για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί από πυρά αστυνομικών ένας 20χρονος, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη στάση των αστυνομικών σχετικά με την καταδίωξη, ο κ. Βορίδης, επεσήμανε ότι «από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική και μια πειθαρχική διαδικασία, κανείς οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει και το τι κάνει. Ιδίως τα πολιτικά πρόσωπα. Δεν το λέω αυθαίρετα αυτό. Αυτό το λέω γιατί στην πραγματικότητα γιατί υπάρχουν κατευθύνσεις από το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που λένε πως τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να απέχουν από οποιαδήποτε δήλωση για συγκεκριμένες υποθέσεις που να κατευθύνουν προς τα κάπου τη δικαστική κρίση».

Επανερχόμενος σε αυτή τη δήλωση και ερωτώμενος για την επίσκεψη του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου στη ΓΑΔΑ, ο κ. Βορίδης είπε: «Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε. Σε μια υπόθεση που είναι υπό έρευνα, ο υπουργός επικοινωνεί με τον συγγενή του θανούντα, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που είναι της υπηρεσίας, είναι αστυνομικοί -στους οποίους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμα και από ενδιαφέρον για να δει τη δική τους οπτική. Κατά τη γνώμη μου, σωστά ο κ. Θεοδωρικάκος τους επισκέφτηκε».

Ως προς την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη που έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς, ο κ. Βορίδης είπε: «Δεν την έχω ακούσει αυτή τη δήλωση, δεν μπορώ να σχολιάσω να κάτι που δεν έχω ακούσει. Ισχύει όμως αυτό που σας είπα: Για ανοιχτές υποθέσεις κάποιος πρέπει να έχει έναν λόγο ιδιαίτερα προσεκτικό και εν πάσει περιπτώσει όταν δεν ξέρει τα πραγματικά δεδομένα και τους ισχυρισμούς που θα ακουστούν, δεν μπορεί να παίρνει θέση στα ζητήματα αυτά».

«Έχουμε να ερευνήσουμε κατά πόσο έχουν γίνει τα ενδεδειγμένα από πλευράς πολιτείας. Η απάντηση είναι πως υπάρχει μια ποινική δίωξη, άρα υπάρχει μια διαδικασία, υπάρχουν κατηγορούμενοι που θα απολογηθούν, την Τετάρτη θα πάνε στον ανακριτή. Υπάρχει και η πειθαρχική διαδικασία. Έγιναν τα ενδεδειγμένα από πλευράς πολιτείας για να διερευνηθούν οι συνθήκες του εν λόγω περιστατικού; Έγιναν! Τώρα, εκείνο το οποίο είναι απολύτως ανεύθυνο είναι αυτό που διάβασα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρεμβαίνει σε μια ανοιχτή διαδικασία», είπε στη συνέχεια.

«Ο χειριστής δικηγόρος, πολύ σωστά λέει πως δεν έχει πάρει τη δικογραφία. Ο κ. Σπίρτζης σπεύδει και παίρνει θέση. Λέει πως είναι ακροδεξιοί! Πού το ξέρει; Έχει γενική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα;», διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.Διαβάστε επίσης