-->
27.11.2021

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Μπορεί να κάνουν καλό οι πολλοί υποψήφιοι στο ΚΙΝΑΛ – Γιατί δεν κατεβαίνω

Την άποψη πως η ύπαρξη πολλών υποψηφίων στην εκλογική διαδικασία για τη νέα ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να ευνοήσει την παράταξη εξέφρασε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Ίσως στην αρχή να δημιουργήθηκε μία αμηχανία λόγο του τρόπου αλλά εγώ αυτά τα αφήνω στην άκρη. Θεωρώ ότι οι πολλοί υποψήφιοι μπορούν να κάνουν και καλό. Ίσως να ενισχύουν και τη συμμετοχή και τη δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των στοιχείων τάσεων που μπορεί να υπάρχουν στο κόμμα», είπε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Εξυπηρετεί και το μεγάλο μας στοίχημα», είπε και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό «να είναι μεγάλη η συμμετοχή και η μαζικότητα της διαδικασίας».


Σε ερώτηση αν τον ανησυχεί η επόμενη ημέρα ο κ. Χριστοδουλάκης είπε: «Κοιτάξτε πάντα υπάρχουν ανησυχίες. Και πριν τις είχες και τώρα. Και αυτό είναι απόλυτα σαφές. Ο χώρος μας όμως έχει μάθει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, συγκρούσεις , με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, με τις μάχες του Κινήματος Αλλαγής, να βγαίνει δυνατότερος».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα βάλει υποψηφιότητα εξήγησε: «Όχι δεν θα βάλω. Ξέρετε η Φώφη Γεννηματά έκανε την επιλογή και μας ζήτησε και εμάς να μην την κάνουμε ομαδάρχη σε μία διαδικασία σαράντα ημερών που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και προφανώς αυτό για δικούς μου ηθικούς λόγους είναι κάτι που το σέβομαι χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Αλλά ξέρετε υπάρχει και ένα δεύτερο στοιχείο. Εγώ αισθάνομαι και μια υποχρέωση θεσμικά ως γραμματέας της παράταξης να δώσω τη μάχη για να στηρίξω την ενότητα της παράταξης, την αξιοπιστία και την προσπάθεια να μην ευτελιστεί η παράταξη και η διαδικασία στα μάτια του κόσμου».
Σε σχέση με το ποιος θα αντικαταστήσει τον Παύλο Χρηστίδη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ ο κ. Χριστοδουλάκης εξήγησε πως αναμένεται η απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

Τέλος, όσον αφορά το αίτημα του Βασίλη Κεγκέρογλου για σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής σημείωσε: «Έχει θέσει ένα πιθανό ζήτημα αιτήματος σύγκλησης της ΚΕ. Η ΚΕ συγκαλείται όταν υπάρχει πολιτικός λόγος να συγκληθεί. Η εκτίμησή μου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πολιτική αναγκαιότητα για κάτι τέτοιο. Αν κριθεί ότι χρειάζεται για να ληφθούν αποφάσεις φυσικά και εδώ θα είμαστε».

 


Διαβάστε επίσης