Search
Close this search box.
Search

Μαρινάκης: Βαθιά υποκριτές στον ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο

Πριν 4 μήνες

«Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ και ούτε πρόκειται να κρυφτεί ποτέ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στον κ. Μητσοτάκη για την απουσία του από τη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών.
Μάλιστα, όπως είπε «Αυτό που είδαμε και χθες στην Βουλή, αυτή η στείρα αντιπαράθεση που σε καμία περίπτωση δεν βοηθά στην εξεύρεση της αλήθειας δικαιώνει και το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός, «σε κάθε ευκαιρία απαντά, είτε σε μία συνέντευξη είτε και με τις ομιλίες του, προφανώς και για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και αυτό το οποίο αντιλαμβάνεται ως καθήκον ως πρωθυπουργός της χώρας, είναι να θέλει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση από την Δικαιοσύνη, αλλά και να προχωρήσουν όλες οι κινήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και κάποιες έχουν ολοκληρωθεί, για τον εκσυγχρονισμό συνολικά των μέσων μαζικής μεταφοράς και προφανώς και του σιδηροδρόμου».

«Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο», σημείωσε και πρόσθεσε πως το δεύτερο είναι ότι «ο πρωθυπουργός και σε προηγούμενες συζητήσεις επί πορισμάτων προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής, που μάλιστα δεν μπορεί να πει κανείς ότι είχε κάποιο λόγο να κρυφτεί όπως μας συκοφαντούν σε αυτή την περίπτωση, δεν ήταν παρών στην Βουλή».

Θύμισε την αντίστοιχη συζήτηση τον Ιούλιο του 2020 για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον Ιούλιο του 2021 για τον κ. Παππά και σημείωσε ότι «δεν παρέστη ούτε εκεί γιατί ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας, δεν θεωρεί σωστό να παρεμβαίνει σε μία διαδικασία της Βουλής που αφορά και τις πλειοψηφίες ή τις μειοψηφίες του κάθε μέρους του Κοινοβουλίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι είδαμε 8 διαφορετικές εκδοχές και αντίστοιχα πορίσματα από όσα κόμματα κατέθεσαν σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση και «μάλιστα είδαμε και κόμματα αντί να καταθέτουν ένα συγκεκριμένο πόρισμα που να καταλήγει σε κάποια συγκεκριμένα συμπεράσματα και να διατυπώνει συγκεκριμένες κατηγορίες, να μην το κάνουν αυτό, να κατηγορούν γενικόλογα, να μην υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο οποίο να μπορούμε να απαντήσουμε και μετά να χτίζουν αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης».

Ο κ. Μαρινακης είπε και χθες στην διαδικασία πως προσπάθησαν να την εργαλοποιήσουν κόμματα της αντιπολίτευσης «και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει τη μερίδα του λέοντος στη προσπάθεια της εργαλειοποίησης του συγκεκριμένου τραγικού δυστυχήματος, μία προσπάθεια που δεν τιμά καθόλου την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα».

«Δεν δίνει καμία δύναμη στη έρευνα, είναι μία διαδικασία γεμάτη τοξικότητα, γεμάτη ύβρεις, συκοφαντίες, χωρίς στοιχεία και επιχειρηματολογία. Αυτό που είδαμε και χθες στην Βουλή, αυτή η στείρα αντιπαράθεση που σε καμία περίπτωση δεν βοηθά στην εξεύρεση της αλήθειας δικαιώνει και το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός. Το ξαναλέω: Δεν πρόκειται να κρυφτεί ποτέ, δεν κρύφτηκε ποτέ και το έχει αποδείξει με πράξεις, όχι με λόγια του αέρα», πρόσθεσε και κατέληξε: «Για μας το σημαντικότερο όλων είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης όπου εκεί θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, επιβάλλεται να λάμψει η αλήθεια και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί και για τη μνήμη των θυμάτων και για τους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τους συγγενείς τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε και στον χαρακτηρισμό «πολιτικές βδέλλες» που χρησιμοποίησε χθες για την αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας μάλιστα ότι θεωρεί πως είναι «επιεικής», ενώ απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο περί προσβολής των συγγενών των θυμάτων υποστήριξε πως όταν κάποιος κάνει την ερμηνεία αυτή «δύο είναι τα τινά: Είτε δεν καταλαβαίνει στοιχειώδη ελληνικά , είτε θέλει σκοπίμως, για άλλη μία φορά, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα».

«Επιλέξτε και πάρτε όποιο θέλετε, μάλλον το δεύτερο ισχύει γιατί είναι πολύ απλά τα ελληνικά που χρησιμοποίησα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Διαχώρισα τους συγγενείς και μάλιστα είπα ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή για κάποιον να παλεύει να βρει το δίκιο για τον δικό του άνθρωπο που έχασε και είναι ντροπιαστικό- και το επαναλαμβάνω και θεωρώ ότι είναι και επιεικής η έκφραση που χρησιμοποίησα- για κάποιον που προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο και στις πλάτες αυτών των ανθρώπων να κάνει πολιτικό παιχνίδι».

«Αυτό ακριβώς κάνει κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση και δυστυχώς αυτό είναι συνυφασμένο και με την ιστορία αυτού του κόμματος. Γιατί πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές. Πρώτον γιατί κουνάνε το δάχτυλο για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά ξεχνάνε ότι επί των ημερών τους κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος, από το νόμο περί ευθύνης υπουργών 11 φορές, σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις υπουργών τους», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Όπως είπε, «κατηγορούν την κυβέρνηση που επί των δικών της ημερών άλλαξε την αποσβεστική προθεσμία και κάθε πολίτης θα έχει την ίδια προθεσμία παραγραφής με έναν υπουργό, με λίγα λόγια δεν θα υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων».

«Είναι επίσης υποκριτές γιατί δεν τους νοιάζει στην πραγματικότητα να λάμψει η αλήθεια. Αν τους ένοιαζε θα προχωρούσαν σε συγκεκριμένη διατύπωση κατηγορίας, σε συγκεκριμένα αιτήματα, για να μπορούμε και εμείς να απαντήσουμε επί συγκεκριμένων ζητημάτων, δεν θα διατύπωναν αόριστες καταγγελίες περι συγκάλυψης. Θεωρώ ότι αυτό που είπα χθες για την αξιωματική αντιπολίτευση συγκεκριμένα ήταν επιεικές», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση και για την απουσία του πρώην υπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως «η παρουσία ή η απουσία κάποιου από μία διαδικασία είναι μία προσωπική του απόφαση και δεν θα μιλήσω εγώ ως εκπρόσωπος κανενός, είτε βουλευτή είτε πρώην υπουργού είτε οποιουδήποτε».

Τόνισε πάντως ότι ο κ. Καραμανλής, πέραν του ότι είναι απόφαση δική του, εκλήθη στη διαδικασία αυτή, δέχθηκε επί πολλές ώρες ερωτήσεις, έδωσε τις δικές του απαντήσεις, προσκόμισε τα δικά του στοιχεία , προσκόμισε μία σειρά από επιχειρήματα. Αυτό τον ρόλο είχε ο κ. Καραμανλής σε αυτή την επιτροπή, ήταν ένας εκ των βασικών μαρτύρων που κατέθεσαν. Αυτή ήταν η δική του υποχρέωση, θεωρώ, απέναντι στην Επιτροπή και θεωρώ την εκπλήρωσε. Από κει και πέρα καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και προχωράμε παρακάτω, το κυριότερο στην έρευνα της Δικαιοσύνης».

Όσον αφορά την πρωτοβουλία του Χρ. Σπίρτζη να ζητήσει ενεργοποίηση του άρθρου 86, παράγραφος 5 για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του και εάν θα κάνει το ίδιο ο κ. Καραμανλής ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει όταν πήρε αυτή την απόφαση ότι η συγκεκριμένη διαδικασία λόγω του ότι για εκείνον ισχύει η αποσβεστική προθεσμία- διότι η αλλαγή που κάναμε πιάνει από την προηγούμενη Βουλή του 2019- γνωρίζει ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες για τον ίδιο. Άρα το κάνει εκ του ασφαλούς».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.