-->
16.10.2021

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Εμβολιάστηκαν 100.000 παιδιά χωρίς παρενέργειες»

Στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών κατά του κορωνοϊού, στην τρίτη δόση του εμβολίου για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και στο κόστος των rapid test από τις 13 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικά για τους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών για τα οποία υπάρχει ειδικός προβληματισμός στην κυβέρνηση, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί 100.000 παιδιά χωρίς παρενέργεια ενώ παρατήρησε πως «σιγά –σιγά και οι παιδίατροι συμμετέχουν στον εμβολιασμό».

Ερωτηθείς στον ΑΝΤ1 για τη λειτουργία των σχολείων από τις 13 Σεπτεμβρίου ο Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε ότι «αν όλοι συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θα πρέπει μέχρι να γίνει μια βαριά γρίπη, απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που θα εφαρμοστούν». Σε άλλη ερώτηση, δε, για το αν θα κάνουν οι ίδιοι οι παιδίατροι το εμβόλιο για τον κορονοϊό στα παιδιά, είπε πως «θα το δούμε επιχειρησιακά».

 

Η τιμή των rapid test

Εξήγησε ότι η τιμή των 10 ευρώ για τα rapid test που προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες, Δευτέρα, θα ισχύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα, δηλαδή, εφαρμογής και των μέτρων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων.

 

Η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Υπενθύμισε, δε, ότι την ίδια μέρα θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους και οι κατά προτεραιότητα δικαιούχοι της τρίτης δόσης του εμβολίου, δηλαδή οι ανασοκατεσταλμένοι με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να εξηγεί ότι η τρίτη δόση στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα γίνεται ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη και θα είναι αναμνηστική, θα γίνεται δηλαδή μία φορά και «θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις».

«Αναμένονται οι τελευταίες διευκρινήσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, για το ποιες ηλικίες θα κάνουν την 3η δόση», είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας και συμπλήρωσε πως «το διάστημα μεταξύ των δόσεων θα οριστεί από την Επιτροπή, αλλά θα είναι 6- 8 μήνες».

Διαβάστε επίσης