Search
Close this search box.
Search

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση σύγκληση της Πολιτικής γραμματείας με αιχμές σε Κασσελάκη

Πριν 2 μήνες
ΣΥΡΙΖΑ

Με μια επιστολή γεμάτη αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη η Ζωή Καρκούλια, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την γραμματέα Ράνια Σβίγκου τη σύγκληση του Οργάνου και κάνει λόγο για μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα «ασπόνδυλο κόμμα».

Εγκαλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για μεταβολή των ψηφισμένων θέσεων του κόμματος και τη μετάλλαξή του σε ένα άλλο κόμμα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αριστερά, ούτε καν τη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο και το χειρότερο, ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό.

Υποστηρίζει επίσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στο ΝΑΤΟ και το αποκαλεί «ιερή αμυντική συμμαχία» με γνωστό το ρόλο του ΝΑΤΟ ιστορικά και για τη χώρα μας και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κλπ. «Οι απόψεις – θέσεις που εκφράζει περί αγοράς και λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα δεν είναι μόνο μακριά από τις διαχρονικά εκφρασμένες θέσεις του κόμματος αλλά και μακριά από όποιο προοδευτικό κόμμα και εφάπτεται σχεδόν με τις μεγαλοστομίες του κ. Μητσοτάκη», προσθέτει.

Η επιστολή

«Έχουμε ήδη διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής περιόδου και έχουμε φτάσει σχεδόν προ των πυλών… Σε όλη αυτή την περίοδο παρακολουθούμε, ως μη έχοντες συμμετοχή στην πολιτική ζωή και στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. , με ευθύνη όχι δική μας, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μεταλλάσσεται σε ένα άλλο κόμμα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αριστερά, ούτε καν τη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο και το χειρότερο, ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό.

Και εξηγούμαι: Όλο αυτό το διάστημα παρατηρείται μια τάση από τον Πρόεδρο να αναδιατυπώνει και να αλλάζει ψηφισμένες θέσεις του κόμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διεργασία ή σύγκληση των οργάνων.

Θα αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ο Στ. Κασσελάκης αναφέρεται στο ΝΑΤΟ και το αποκαλεί «ιερή αμυντική συμμαχία» με γνωστό το ρόλο του ΝΑΤΟ ιστορικά και για τη χώρα μας και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κλπ.

Οι απόψεις – θέσεις που εκφράζει περί αγοράς και λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα δεν είναι μόνο μακριά από τις διαχρονικά εκφρασμένες θέσεις του κόμματος αλλά και μακριά από όποιο προοδευτικό κόμμα και εφάπτεται σχεδόν με τις μεγαλοστομίες του κ. Μητσοτάκη.

Το δε «πατρίς – Θρησκεία- Οικογένεια» απέχει έτη φωτός από το «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» που προτάσσεται από όλους τους προοδευτικούς πολίτες από τη μεταπολίτευση και μετά.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο παραθέτοντας πολλά ακόμα και ουσιαστικά, θα κλείσω όμως λέγοντας ότι, γενικότερα, μέσα από τις πρακτικές και τις κινήσεις του Προέδρου παρατηρείται μια σταδιακή μετατόπιση της φυσιογνωμίας του κόμματος και των αρχών του. Μεταλλάσσεται σε ένα ασπόνδυλο κόμμα, χωρίς επι της ουσίας να έχει όργανα που θα λαμβάνουν αποφάσεις, με πρόφαση την «αδιαμεσολάβητη» σχέση προέδρου – βάσης, με έντονα στοιχεία life style.
Τα παραπάνω είναι κομβικά θέματα για τη λειτουργία αλλά και την κατεύθυνση του κόμματος, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία προεκλογική απέναντι στην πιο αντιλαϊκή και επικίνδυνη κυβέρνηση και ενώ εμείς αδυνατούμε να προτάξουμε ένα σοβαρό, προοδευτικό, αντιπαραθετικό σχέδιο διακυβέρνησης που θα καταφέρει να εμπνεύσει την κοινωνία και να την συσπειρώσει ξανά.

Για τους λόγους αυτούς, συντρόφισσα Ρανια, απευθύνομαι σε σένα ως γραμματέα του κόμματος, που έχεις και την ευθύνη και σου ζητώ, έστω και στο παραπέντε, να συγκαλέσεις συνεδρίαση της Π.Γ. Γιατί όλα αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν ερήμην των οργάνων του κόμματος. Δεν μπορεί να είμαστε σχεδόν στην εκπνοή ενός σημαντικού προεκλογικού αγώνα και τα στελέχη σου και μέλη της ΠΓ να μην τα εμπλέκεις σε αυτή τη μάχη και να τα κρατάς παροπλισμένα. Το ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα δεν σημαίνει ότι τα κομματικά στελέχη (Π.Γ. και Κ.Ε.) με μαγικό τρόπο σταμάτησαν να υπάρχουν. Ούτε σταμάτησαν να έχουν μέρος της ευθύνης για τα τεκταινόμενα.

Οι ίδιοι συνεχίζουν να δρουν και να κινούνται στους κοινωνικούς χώρους, στις οργανώσεις του κλπ και το βασικότερο να ανησυχουν.
Μπορεί να μην γίνονται σε σας αντιληπτοί γιατί τους διέπει πολιτική αξιοπρέπεια και έχουν κομματική συνείδηση και δεν τοποθετούνται προς τα έξω πάνω σε όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Όμως πέρα από την χρονική συγκυρία και το αποτέλεσμα της κάλπης, που όλοι θέλουμε να είναι το καλύτερο δυνατό για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ,. να αναλογιστείς συντρόφισσα Ράνια ότι όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και την αριστερά, απέναντι στην προοδευτική παράταξη και τέλος απέναντι στον ελληνικό λαό.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Ζωή Καρκούλια

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.