-->
17.04.2024

Μεθυσμένοι Αμερικανοί τουρίστες μπέρδεψαν τον Πύργο του Αιφελ με… πεντάστερο ξενοδοχείο

 

Μια νύχτα κάτω από τα αστέρια του παρισινού ουρανού στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ: δύο Αμερικανοί τουρίστες, μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας να κοιμούνται στο διάσημο μνημείο, όπου είχαν κρυφθεί από το προηγούμενο βράδυ.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν «τις πρωινές ώρες» κατά τη διάρκεια ελέγχου. Οι τουρίστες βρίσκονταν μεταξύ του δεύτερου και τρίτου ορόφου του Πύργου, σε ένα τμήμα που δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό.

«Δεν αποτελούσαν κάποια προφανή απειλή», τόνισαν οι άνθρωποι της ασφάλειας.

Αφού πλήρωσαν εισιτήριο εισόδου την Κυριακή γύρω στις 22:40 το βράδυ, πήδηξαν κάποια φράγματα ασφαλείας καθώς κατέβαιναν τις σκάλες από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Πυροσβέστες περισυνέλεξαν από το σημείο τους δύο μεθυσμένους τουρίστες.

Φαίνεται ότι «παρέμειναν κολλημένοι εκεί λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχαν καταναλώσει», τόνισαν εισαγγελικές αρχές του Παρισιού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο τουρίστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση και η ασφάλεια του Πύργου τόνισε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

«Δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά, δεν υπήρξε παράνομη είσοδος σε ιστορικό ή πολιτιστικό χώρο», ανέφερε η εισαγγελία.

Ο Πύργος του Αιφελ άνοιξε ξανά για το κοινό περίπου με μία ώρα καθυστέρηση, χθες γύρω στις 10 το πρωί.

Αυτή ήταν μια νέα αναστάτωση στην υποδοχή τουριστών στο μνημείο μετά από δύο εκκενώσεις που έγιναν το Σάββατο μετά από ψεύτικες προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βομβών.

Χθες, τρία αστυνομικά τμήματα του Παρισιού έλαβαν ξανά ένα mail σχετικά με τοποθέτηση βομβών στον Πύργο του Άιφελ, αλλά αποφασίστηκε να μην εκκενωθεί το μνημείο.Διαβάστε επίσης