-->
03.10.2023

Μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους σε εστίαση και διασκέδαση ανακοινώνει η κυβέρνηση

Την οικονομική στήριξη των εργαζομένων σε επιχειρήσεις εστίασης και πολιτισμού που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα για την λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από σύσκεψη που είχαν στις 9:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το protothema.gr, αναμένονται ανακοινώσεις -ίσως και μέσα στην ημέρα- από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την στήριξη των εργαζομένων.

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν τα καταστήματα εστίασης για τη ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε στη «Ναυτεμπορική» ότι η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τη νέα φάση της πανδημίας και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «είμαστε έτοιμοι, παρακολουθώντας τη δυναμική της οικονομίας και με γνώμονα τις εξελίξεις και τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας, με ψυχραιμία και σύνεση, με γρήγορα αντανακλαστικά αλλά όχι βεβιασμένα, να ενεργήσουμε και πάλι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας».Διαβάστε επίσης