Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, την υπεράσπισή της ανέλαβε ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου. Ο κ. Ιωάννου, μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, είπε πως η οικογένεια της Πισπιρίγκου επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή της. Ο ίδιος είπε πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να μιλήσει με την 33χρονη και θα το κάνει στη συνέχεια.
«Πρέπει να αφεθούν όλοι να κάνουν τη δουλειά τους», υπογράμμισε ο Νίκος Ιωάννου – μιλώντας στο Star – «προκειμένου να μπορέσει να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Ο δικηγόρος ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της υπόθεσης της δολοφονίας της μικρής Άννυ, υπόθεση για την οποία η μάνα λοιδορήθηκε αλλά εντέλει αθωώθηκε στο Εφετείο.
Ποιος είναι ο νέος συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο Νίκος Ιωάννου είναι ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της μικρής Άννυ την οποία είχε σκοτώσει και τεμαχίσει ο πατέρας της, υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.
Είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master (LL.M.) του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης στο Ποινικό Δίκαιο.
«Μια Πισπιρίγου από την Πάτρα ξεγύμνωσε το σύστημα» Ένταση στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ του Πέτρου Κουσουλού και του Γιώργου Καλλιακμάνη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Μια Πισπιρίγου από την Πάτρα ξεγύμνωσε το σύστημα κύριε Καλιακμάνη», ανέφερε ο Πέτρος Κουσουλός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών.
«Και την αστυνομία και τους ιατροδικαστές και όλους», συνέχισε ο δημοσιογράφος απαντώντας στον εκπρόσωπο των αστυνομικών που τον αποκάλεσε «δικαστή» καθώς του ζήτησε απαντήσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας .
Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.
Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».
Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».